10. Novembra 2022.

Provjerite svoje kolekcije: Jedan tip figura iz Kinder jaja vrijedi i do 12.000 evra

Big Portal

Svi koji su uspeli da ubede roditelje da ih kupe mogli su da se raduju spoju čokolade i zabave. A mnogi srećnici danas mogu imati čak i duplo više sreće, jer neke od figurica iz prošlosti zaista mnogo više vrede, piše Fenix magazin.

Pre svega, ovo se odnosi na figure “Štrumpfova”: Ako imate sreće da u svojoj staroj kolekcionarskoj vitrini imate Štrumpfa noćnog čuvara, Štrumpfa sa frulom ili Štrumpfa sa ogledalom, možete se radovati nekoliko hiljada evra.

Na Ebay-u čak i noćni čuvar Štrumpf ima cenu do 12.000 evra. Ali budite oprezni, kolekcionari prave velike razlike i izuzetno su detaljni. Željeni Štrumpf ima veliku vrednost samo ako je korišćen umetak od plave tvrde plastike, sa naslikanim šeširom i pantalonama, prenosi Poslovni dnevnik.

Isto važi i za Štrumpfa sa frulom, koji može da vredi između 5.000 i 10.000 evra ako je proizveden kao bela figurica sa crvenom frulom. To je zapravo greška u proizvodnji, jer obični štrumpfovi sa frulom koštaju nekoliko stotina evra.

Štrumpf sa ogledalom donosi i između 4.800 i 6.000 evra zarade – pod jednim uslovom: ogledalo mora biti srebrne, umesto bele boje. Štrumpf na štulama vredi oko 900 evra.

Patuljak sa visokom vrednošću je Ferdi Falobst. Ako je od tamnog osnovnog materijala, vredi između 2.000 i 3.500 evra. Figurice Asteriksa i Obeliksa takođe se prodaju između 100 i 180 evra.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare