11. Juna 2021.

Provjera diplome direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović

Big Portal

Ova informacija za Klix.ba je potvrđena u Kantonalnoj inspekciji.

“S ciljem zaštite javnog interesa kantonalni prosvjetni inspektori za visoko obrazovanje juče su pokrenuli postupak inspekcijskog nadzora na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Predmet inspekcijske kontrole je provjera ispunjavanja uslova za sticanje akademskih zvanja direktorice KCUS-a prof. dr. Sebije Izetbegović”, rečeno je.

S obzirom na to da nadzor još nije okončan, drugi detalji u ovom momentu nisu poznati.

Podsjetimo, nakon medijskih istupa akademika prof. dr. Asima Kurjaka u pitanje je došla specijalizacija prof. dr. Sebije Izetbegović. Kurjak je nedavno izjavio da Izetbegović nije studirala kod njega kada je riječ o specijalizaciji u Zagrebu, niti je vođena kao studentica u tom gradu.

Iz Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske za Klix.ba je prije nekoliko dana na upit o specijalizaciji prof. dr. Izetbegović odgovoreno:

“Ministarstvo zdravstva ne raspolaže traženom informacijom te vas shodno navedenom ljubazno upućujemo prema Medicinskom fakultetu u Zagrebu”, rečeno je.

S Medicinskog fakulteta u Zagrebu nam je zatim odgovoreno veoma slično:

“Uvidom u popis upisanih i diplomiranih studenata Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu nismo pronašli osobu navedenog imena i prezimena.”

Zbog čega je to Izetbegović do sada spominjala u svojoj biografiji, nije poznato, kao što nije poznato ni kako se pojavila molba sa zahtjevom za priznavanje razlike predmeta i nastavka specijalizacije u Sarajevu nakon rata ukoliko nije bila na specijalizaciji u Hrvatskoj.

Da je u cijeloj priči i maglovito sjećanje Asima Kurjaka, postalo je jasno nakon što je prvo izjavio da nije bio mentor prof. dr. Sebiji Izetbegović pri izradi doktorske disertacije u Sarajevu, a zatim je kazao da ipak jeste.

(Klix)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare