25. Jula 2021.

Provaljeno u tri povratničke kuće kod Zavidovića

Big Portal

Jedan od oštećenih Mirko Blašković rekao je Srni da je pored njegove i kuće pokojnog oca provaljeno i u kuću porodice Lukić.

Blašković je istakao da je šteta ogromna jer su, između ostalog, ukradeni frižideri, bijela tehnika, sitni i krupni alat, a u unutrašnjosti kuće i pomoćnih objekata pričinjena znatna oštećenja.

On je naveo da su provalnici koristili sjekire i druge podesne predmete s obzirom da je kuću zaštitio blindiranim vratima, kao i prozore u prizemlju, ali da je sve to očito neuspješno.

Provale je, kako je naveo, izvršilo više lice, najvjerovatnije, sinoć, a policija je danas obavila uviđaj.

Kako je dodao, provalnici su bili prilično “sigurni u sebe” s obzirom na to da se kuće nalaze neposredno pored puta.

Blašković je rekao da je ovo “kap koja je prelila čašu” i da sve manje vjeruje u bezbjednost lične imovine, uprkos neubjedljivim obećanjima i uvjeravanjima policije da preduzimaju sve da se spriječe ovakve situacije.

Predsjednik Zavičajnog udruženja Zavidovićani sa sjedištem u Doboju Zoran Blagojević osudio je ovo što se dogodilo u Stogu i izrazio žaljenje zbog konstantnih napada na srpsku povratničku imovinu.

Prema njegovim riječima, ovo udruženje je u prethodnom periodu organizovalo niz sastanaka sa predstavnicima lokalne vlasti u Zavidovićima i policijskim strukturama kako bi se zaštitila povratnička imovina i povećala prisutnost policije, ali je očito da nema rezultata.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare