11. Decembra 2022.

Prototip EVGA GeForce RTX 4090 ponuđen na aukciji u dobrotvorne svrhe

Big Portal

EVGA je imala dugu istoriju sa priličnom bazom lojalnih korisnika, pa je njen iznenadni odlazak ostavio mnoge korisnike u problemu pronalaska odgovarajuće alternative. Neke od preostalih kartica sa zaliha su ponuđene poznatim YouTube kreatorima koji se bave testiranjem ove vrste PC opreme i koji su sarađivali sa EVGA brendom, ali neke su još uvek u posedu kompanije.

EVGA planira da iskoristi popularni aukcijski sajt eBay da bi prodala preostale inženjerske primerke RTX 4090 FTW3 grafičkih kartica. Kompanija planira da donira prihod od aukcije “Dečjoj bolnici St. Jude”, čime se dodatno pomaže organizacija u borbi protiv bolesti i traženju lekova.

eBay aukcija, koja je trebalo da se završi za šest dana, sada je izgleda nestala sa sajta. VideoCardz je poslednji put izvestio da je visina ponude iznosila 13.100 dolara. Nije poznato da li je kartica povučena zbog znatno veće “offline” ponude ili zbog nekog drugog razloga. Pre nego što je link nestao, aukcijski opis je glasio:

“Ograničeno izdanje EVGA video kartice sledeće generacije.

100% prihoda od aukcije se donira Dečjoj istraživačkoj bolnici St. Jude

Isporučuje se direktno iz EVGA. Samo u Sjedinjenim Državama.

Ovo je ispravna kartica, ali je u pretprodukciji i prodaje se takva kakva jeste.

Bez garancije/povraćaja.”

“YouTuber” JayzTwoCents je obavestio svoje pratioce na Twitter-u o dobrotvornoj aukciji EVGA tima i naišao je na netipične odgovore u kojima provejava sumnja, ljubaznost, trolovanje i još mnogo toga. Međutim, JayzTwoCents je potvrdio da je aukcija bila stvarna, ali nije komentarisao trenutak kada je uklonjena sa interneta. EVGA kartica je predstavljena tokom sinoćnjeg Team EVGA strima na Twitch platformi. Međutim, najveća zabeležena ponuda dostigla “samo” 6.600 dolara.

EVGA će nastaviti da prodaje računarske komponente i periferne uređaje, ali je obustavila proizvodnju svoje linije grafičkih kartica zbog sukoba sa kompanijom NVIDIA. Neki korisnici su spekulisali da će se AMD udružiti sa EVGA-om kako bi iskoristio bivše partnerstvo sa kompanijom  NVIDIA, ali kompanija je bila eksplicitna u pogledu tvrdnje da se više nikada neće baviti prodajom grafičkih karti, prenosi wccftech.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare