27. Decembra 2022.

Prototip električne Lade

Big Portal

„Ne bih da nagađam cenu, ali bih mogao da kažem da će ona biti konkurentna. Prvo, jer je to automobil domaće proizvodnje, i drugo, računamo na maksimalnu podršku države. Zato je, u skladu sa prognozom inflacije za 2024. godinu, još rano da se objavi cena, ali smo se orijentisali na to da to bude najjeftiniji ruski električni automobil“, prema rečima direktora kompanije Maksima Sokolova, prenosi Sputnjik.

„Lada e-largus“ je ruski električni automobil, za razliku od svih nedavno predstavljenih projekata drugih proizvođača koji sastavljaju automobile od delova iz inostranstva.

„AvtoVAZ“ je još u avgustu najavio ovaj projekat, kada je informisao i da se proizvodnja „Lada veste“ prenosi u Toljati. Plan je da prva partija prototipa električnih automobila bude proizvedena krajem 2023. godine.

„Lada e-largus“ će biti proizvedena u verziji putničkog automobila i kombija, a prototipovi električnog automobila se trenutno testiraju na terenu i ispituju u laboratorijama. Na putnička vozila i karavane je instaliran sinhroni elektromotor sa permanentnim magnetima jačine 110 kW/150KS.

Kapacitet litijum-jonske baterije je 60 kWh, a domet sa jednim punjenjem – najmanje 400 km u NEDC ciklusu, Maksimalna brzina je elektronski ograničena na 145 km/h, dok bi ubrzanje do 100 km/h trebalo da traje manje od deset sekundi.

Serijska proizvodnja električnog automobila će početi 2024. godine, naglasio je Sokolov.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare