Protjeran Iračanin koji se dovodi u vezu s krijumčarenjem migranata - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Protjeran Iračanin koji se dovodi u vezu s krijumčarenjem migranata

Državljanin Iraka S. J. za kojeg je utvrđeno da predstavlja prijetnju javnom redu i sigurnosti Bosne i Hercegovine zbog povezanosti sa organizovanim kriminalom izrečena je mjera protjerivanja i stavljanja pod nadzor u Imigracioni centar, saopšteno je iz Službe za poslove sa strancima.

Na osnovu operativnih podataka prikupljenih od inspektora za strance, u petak je na području opštine Stari Grad, zajedničkom akcijom inspektora Službe za poslove sa strancima (SPS), pripadnika policije MUP-a Kantona Sarajevo i u saradnji sa Obavještajno bezbjedonosnom agencijom BiH (OSABiH), lociran i u službene prostorije SPS-a priveden S. J.

Radi se o osobi koja je jedna od vodećih organizatora u lancu međunarodnog krijumčarenja migranata na zapadnobalkanskoj ruti, stoji u saopštenju.

Takođe, prilikom provođenja zajedničke akcije pronađeno je još 14 stranih državljana, koja se dovode u vezu sa spomenutom osobom, te im je zbog ilegalnog boravka u BiH izrečena mjera protjerivanja iz BiH i stavljanja pod nadzor, kako bi se stvorili svi neophodni uslovi za njihovo udaljenje iz BiH.

Služba će i u narednom periodu u saradnji sa drugim nadležnim sigurnosnim organima, preduzimati sve neophodne aktivnosti, orijentisane ka zaštiti ukupne sigurnosti građana Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz SPS-a BiH.

Danas objavljeno

Incident na sastanku SZO: Ućutkana Etiopija?!

M.

Milanović: U slučaju sukoba u Ukrajini, povlačimo hrvatske vojnike

M.

Maske su počele da padaju, na djelu je državni udar

M.

Ostavite komentar