Protivnici Srbije optimistični – Brazilci vjeruju u titulu u Kataru - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Protivnici Srbije optimistični – Brazilci vjeruju u titulu u Kataru

Više od polovine Brazilaca veruje da će njihova reprezentacija na Svetskom prvenstvu, koje se održava krajem ove godine u Kataru, osvojiti titulu šampiona.

Prema istraživanju agencije “Datafolja”, čak 54 odsto ispitanika očekuje da “Selesao” u Kataru po šesti put postane prvak sveta.

Istraživanje je sprovedeno na 2.556 ispitanika starijih od 16 godina.

Ovaj tip ankete sprovodi se uoči svakog mundijala, a brojke se značajno razlikuju. Tako je, na primer, pre početka prvenstva u Brazilu 2014. godine neverovatnih 68 odsto ispitanika bilo uvereno da će Skolarijev tim podići pehar. Ipak, u polufinalu im se isprečila Nemačka, pobedivši ih sa visokih 7:1.

Očekivanja od nastupa na prvenstvu u Rusiji 2018. godine, koje je prvi put podržao brend Hisense, su bila značajno niža, ali i dalje veoma optimistična.

Tada je 48 odsto ispitanika smatralo da će zeleno-žuti postati prvaci. Oni su, međutim, zaustavljeni već u četvrtfinalu kada je protivnik bila Belgija.

Brazil je jedan od protivnika Srbije na predstojećem Svetskom prvenstvu, čiji je sponzor i Hisense, brend na čijim će vrhunskim televizorima navijači širom sveta pratiti utakmice.

Mediji najveće južnoameričke zemlje sa velikim su poštovanjem nedavno pisali o našoj reprezentaciji, nazivajući tim Dragana Stojkovića ozbiljnim protivnikom u Kataru.

“Poznati po tehnički doteranom stilu igre, sa zvezdama koje igraju u najjačim evropskim klubovima, Srbi su spremni da odbrane nadimak ’Brazil evropskog istoka’kako su ih već nazivali u prošlosti“, pisao je tada njihov najveći dnevni list, Folja de Sao Paulo.

Srbija otvara prvenstvo upravo protiv Brazila, 24. novembra u 19 časova po našem vremenu.

Danas objavljeno

Direktor otkrio pozadinu čudne Đokovićeve odluke

V.R.

Đoković igra za titulu

V.R.

Đere se pridružio Đokoviću

V.R.

Ostavite komentar