25. Jula 2021.

Protesti u Podgorici i Zagrebu zbog obavezne vakcinacije: Građani traže ukidanje trenutnih epidemioloških mera

Big Portal

Predstavnici pokreta “Svi ćemo biti tamo” (We will all be there) zatražili su u Podgorici ukidanje aktuelnih mera protiv virusa korona, poručujući da će svakodnevno izlaziti na ulice ako budu uvedeni kovid pasoši.

Protestu zbog aktuelnih mjera, kao i novih koje su juče stupile na snagu u centru Podgorice dana je prisustvovalo oko 100 ljudi, javlja portal “CDM”.

Među šest zahtjeva koje su uputili nadležnima su hitno ukidanje novih mjera i pokretanje istrage Državnog tužilaštva protiv odgovornih iz Ministarstva zdravlja, zatim da vakcinacija, naročito đece, ne bude obavezna, kao i da se ne uvode kovid pasoši.

Policija je pokušala da spriječi protest koji nije bio najavljen, upozoravajući okupljene da moraju da se raziđu, ali je grupa građana sa transparentima “Stop kovid diktaturi” krenula u šetnju gradom.

Protest u Zagrebu zbog mjera za suzbijanje korona virusa održan je pod nazivom “Krik za slobodu”, javlja hrvatski portal “Indeks”.

Više hiljada ljudi prošetalo je od Glavne željezničke stanice do Trga bana Jelačića protestujući zbog mjera, odluka vlade i Štaba civilne zaštite, ali i vakcinacije.

Protest je nadgledala policija, a nisu zabilježeni nikakvi incidenti. Demonstranti su bili bez maski i nisu držali distancu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare