12. Aprila 2021.

Protesti u Mostaru: “Mito i korupcija, mostarska policija”

Big Portal

“Mito i korupcija, mostarska policija”, uzvikuju demonstranti. Vidljivo je na videu koji je objavio Bljesak.info.

Slaven Blažević, kojeg su u subotu, 10. aprila, u 23:03 sati, brutalno pretukla dvojica policajaca u Mostaru govorio je o detaljima i razlozima napada koji je zgrozio cijelu Bosnu i Hercegovinu i regiju.

“Bio sam kod prijatelja u susjednoj zgradi i pješačio prema svojoj zgradi. Na putu prema kući primijetio sam da se zaustavlja policijsko vozilo malo podalje od mene. U tom trenutku sam požurio ući u zgradu svjestan da sam prekršio mjeru zabrane kretanja i kako bi izbjegao moguću kaznu. No međutim, policajci su me sustigli točno ispred zgrade. Dalje se na snimci vidi sve što se dogodilo. Ispričao sam se što sam prekšio policijski sat, ponudio da platim kaznu no oni su krenuli s udarcima. Nakon toga odveli su me u policijsku stanicu. U policijskom vozilu sam im već u nekoliko navrata napominjao da se ne osjećam dobro. U policijskoj stanici su napisali prekršajni nalog na kojem je pisalo da sam prekršio pravilo kretanja. U prekršajnom nalogu nigdje nisu spomenute ozljede, samo piše da sam prekršio kretanja od 21 do 5 sati. Nakon što su napisali prekršajni nalog pustili su me da idem kući pješke”, kazao je Slaven za Pogled.ba.

Napad zgrozio BiH
Podsjetimo, povodom policijskog nasilja koje se dogodilo u Mostaru oglasio se i MUP HNŽ.

Ministarstvo unutarnjih poslova HNŽ najoštrije osuđuje brutalni napad policijskih službenika koji se dogodio 10. travnja u 23:03 sati, a za kojega nema opravdanja. Radi se o klasičnom primjeru prekoračenja ovlasti i policijskog kodeksa zbog čega se duboko ispričavamo cjelokupnoj javnosti, a posebice mladiću prema kojem se postupalo. u 23:03 sati, brutalno pretukla dvojica policajaca u Mostaru govorio je o detaljima i razlozima napada koji je zgrozio cijelu Bosnu i Hercegovinu i regiju.

Helsinški odbor za ljudska prava najoštrije je osudio postupak policijskih službenika u HNK, traživši da se udalje sa posla.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić zatražio je i njihovu trenutnu suspenziju do okončanja cijelog ovog nemilog slučaja, a koji je, ističe, izazvao uznemirenost i osudu građana.

Javnost je uznemirena i ogorčena ovim postupanjem te su mnogi zatražili najstrože sankcije za policijske službenike koji su počinili ovu brutalnost.

N1

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare