13. Novembra 2021.

Protesti u Melburnu protiv obavezne vakcinacije

Big Portal

U Australiji, gde je 83 odsto populacije od 16 godina pa naviše revakcinisano protiv korona virusa, imunizacija u celoj državi je dobrovoljna.

Međutim, australijske države i teritorije imaju pravo da traže obaveznu vakcinaciju za brojna zanimanja i da zabrane nevakcinisanima da idu u restorane i koncerte, preneo je Rojters.

Demonstracije u Melburnu protiv obavezne vakcinacije bile su mirne, objavio je list „Ejdž“.

Zakon o obaveznoj imunizaciji stupio je na snagu danas, pa se tako od građevinskih radnika u državi Viktorija traži da moraju da budu revakcinisani.

Medutim, novinar koji je postavio video snimak na Tviteru, prikazuje demonstrante koji su vređali premijera Viktorije Denijela Endrjusa, a na jednom baneru on je imao brkove kao Adolf Hitler, pored koga je pisao haštag #DiktatorDen.

„Predvode nas ludačke medicinske birokrate“, rekao je bivši član parlamenta iz Liberalne partije Kreg Keli, sada lider partije Ujedinjena Australija.

„Ejdž“ dodaje da su neki demonstranti pozivali na nasilje protiv političara, ali nisu iskazivali detalje.

Druga najnaseljenija država u Australiji, Viktorija, revakcinisala je 87 odsto stanovništva i prošla je kroz šest lokdauna koji su trajali skoro devet meseci.

Danas je u Viktoriji zabeležena 1.221 infekcija i četiri smrtna slučaja, dok je u Novom Južnom Velsu zabeleženo 250 novoobolelih.

(Tanjug)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare