Protesti u Melburnu protiv obavezne vakcinacije - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Protesti u Melburnu protiv obavezne vakcinacije

Nekoliko hiljada ljudi okupilo se danas u Melburnu da iskaže protest protiv obavezne vakcinacije, a neki su poredili državnu vladu sa nacistima i pozivali na nasilje protiv političara, saopštili su lokalni mediji.

U Australiji, gde je 83 odsto populacije od 16 godina pa naviše revakcinisano protiv korona virusa, imunizacija u celoj državi je dobrovoljna.

Međutim, australijske države i teritorije imaju pravo da traže obaveznu vakcinaciju za brojna zanimanja i da zabrane nevakcinisanima da idu u restorane i koncerte, preneo je Rojters.

Demonstracije u Melburnu protiv obavezne vakcinacije bile su mirne, objavio je list „Ejdž“.

Zakon o obaveznoj imunizaciji stupio je na snagu danas, pa se tako od građevinskih radnika u državi Viktorija traži da moraju da budu revakcinisani.

Medutim, novinar koji je postavio video snimak na Tviteru, prikazuje demonstrante koji su vređali premijera Viktorije Denijela Endrjusa, a na jednom baneru on je imao brkove kao Adolf Hitler, pored koga je pisao haštag #DiktatorDen.

„Predvode nas ludačke medicinske birokrate“, rekao je bivši član parlamenta iz Liberalne partije Kreg Keli, sada lider partije Ujedinjena Australija.

„Ejdž“ dodaje da su neki demonstranti pozivali na nasilje protiv političara, ali nisu iskazivali detalje.

Druga najnaseljenija država u Australiji, Viktorija, revakcinisala je 87 odsto stanovništva i prošla je kroz šest lokdauna koji su trajali skoro devet meseci.

Danas je u Viktoriji zabeležena 1.221 infekcija i četiri smrtna slučaja, dok je u Novom Južnom Velsu zabeleženo 250 novoobolelih.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Meteorolozi u BiH izdali narandžasto upozorenje za narednu sedmicu!

M.

“Pljušte” šale na Putinov račun; Džonson: Da skinem jaknu?

Vanja A

Lansirana raketa, “osvanule” fotografije – ne zna se kada

Vanja A

Ostavite komentar