10. Januara 2022.

Protesti u Briselu; građani se pobunili protiv kovid mjera

Big Portal

Učesnici su nosili transparente “Ne diktaturi vakcinacije” i “Ne dirajte našu decu”, ukazujući na odluku belgijskih vlasti da odobre vakcinaciju dece uzrasta od 5 do 11 godina.

Belgijski ministar zdravlja Frank Vanderbroucke rekao je u nedelju za RTL televiziju da radi na tome da se u saveznom parlamentu što pre održi rasprava o obaveznim vakcinacijama i uvođenju covid sertifikata, kao u Francuskoj.

“Mišljenja se menjaju. Pre godinu dana sam rekao: posvećenost nije dobra ideja, ljude treba ubediti. Sada, znajući da 100 odsto stanovništva zaista treba da se vakciniše, što nije bio naš stav pre godinu dana, mislili smo 70 posto je bilo dovoljno, potrebna je određena generalizacija”, rekao je on.

On je, međutim, dodao da mu se ne sviđaju izjave francuskog predsednika Emanuela Makrona, koji je rekao da želi da zagorča život nevakcinisanim, rekavši da treba izbegavati takve polarizacije.

Premijer Aleksandar De Kru, koji se takođe ogradio od kontroverznih izjava francuskog predsednika, rekao je u subotu u intervjuu za Le Soar da će “ubediti” sebe da je obavezna vakcinacija opravdana.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare