Protesti u Bileći: Mladića pretukli, počinilac na slobodi - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Protesti u Bileći: Mladića pretukli, počinilac na slobodi

Građani Bileće okupili su se danas ispred zgrad Opštine protestujući zbog odluke Osnovnog suda u Trebinju da ne zadrži u pritvoru muškarca M.Z. koji se sumnjiči da je zajedno sa Ž.V. koji je u bjekstvu i jednim maloljetnikom, oteo, stavio u gepek i pretukao Bilećanina D.Miloševića.

Kako je saopšteno iz PU Trebinje, protivpravno lišenje slobode dogodilo je 5. februara ove godine oko 23 sata, a policijski službenici su izvršili pretrese kuće i pomoćnih prostorija, kao i putničkog automobila koje koriste M.Z. i Ž.V. 9. februara.

Oduzetu su putnički automobili marke „Audi“ tip „Q7“ i tip „A8“ za koje postoji osnov sumnje da su korišteni u izvršenju krivičnog djela.

“Policijska uprava Trebinje je 09. februara 2021. godine Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju podnjela izvještaj o počinjenim krivičnim djelima Protivpravno lišenje slobode i Tjelesna povreda protiv lica inicijala M.Z. i Ž.V.. Uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju predato je i lice inicijala M.Z. dok je lice inicijala Ž.V. trenutno nedostupno organima gonjenja, a za njim je raspisana potraga od strane Policijske uprave Trebinje”, navode iz PU Trebinje u saopštenju koje su objavili danas.

Okružno tužilaštvo je zatražilo pritvor za M.Z., ali je Osnovni sud odbio taj zahtjev.

Prema navodima, incident se dogodio nakon kraće prepirke u kafiću, da bi trojac oteo D. Miloševića, stavio u gepek i pretukao kod sela Prerace na granici sa Crnom Gorom. Nasilje nad mladićem su prenosili putem Instagrama.

Načelnik Opštine Bileća Veselin Vujović rekao je novinarima da je Forum za bezbjednost, koji je danas zasjedao, osudio ovaj događaj i uputio apel pravosudnim institucijama da rade časno i pošteno svoj posao i da počinioci ovog događaja budu procesuirani.

“Apel smo uputili prema Sudu i Tužilaštvu da rade svoj posao da uvaže rad policije koja je zahtijevala da se to lice zadrži u pritvoru baš zbog ovih dešavanja naroda. Narod je revoltiran zbog puštanja tog lica da se brani sa slobode i danas su se okupili da traže pravdu i istinu“, rekao je Vujović.

Porodica oštećenog i građani najavili su za nedelju, 14. februara protest u Bileći, dok će sutra, 12. februara, održati mirno okupljanje ispred Palate pravde u Trebinju, sa početkom u 12 časova.

(BN/N1)

Danas objavljeno

Novi detalji o zločinu: Sačekao ga kod “Delte” i ubo, pa trčao za njim da mu presudi

M.

Peskov: Mobilizacija u Rusiji završena

M.

Pucnjava u Istočnom Novom Sarajevu, ima ranjenih

M.

Ostavite komentar