24. Januara 2021.

Protesti protiv Netanjahua nastavljeni širom Izraela

Big Portal

Manji protesti organizovani su na raskrsnicama i mostovima širom zemlje.

Netanjahu je optužen za prevaru, zloupotrebu položaja i mito u tri slučaja, jer je navodno primao skupe poklone od pristalica milijardera i od medijskih mogula tražio da o njemu povoljno izveštavaju u zamenu za protivusluge.

Izraelski lider poriče da je bilo šta loše učinio, ali demonstranti koji se okupljaju svake subote od početka leta prošle godine smatraju da on ne može da vodi zemlju kako valja.

Protestuje se najviše na Trgu Jerusalim kraj rezidencije premijera u Jerusalimu i demonstrantima sada ne smeta ni hladno zimsko vreme.

U martu će se u Izraelu održati četvrti parlamentarni izbori za manje od dve godine i Netanjahu će se suočiti sa izazovima rivala koji su napustili njegovu konzervativnu partiju Likud.

Proteste podstiče i odnos Netanjahuove vlade prema krizi nastaloj zbog pandemije korona virusa.

U Izraelu su na snazi treće restrikcije koje važe u celoj zemlji i izraelska ekonomija je jako pogođena ograničenjima uvedenim zbog naglog skoka broja zaraženih.

Međutim, u toj zemlji je već više od 2,5 miliona od oko 9,3 miliona stanovnika primilo najmanje jednu dozu vakcine protiv kovida 19.

Izrael je prvi u svetu po broju vakcinisanih po glavi stanovnika, a Netanjahu se u svojoj izbornoj kampanji najviše usredsredio na imunizaciju, ali to nije uticalo na demonstrante i protesti su nastavljeni.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare