Protesti ne jenjavaju, zahtev Borisova nedovoljan - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Protesti ne jenjavaju, zahtev Borisova nedovoljan

U Sofiji i drugim bugarskim gradovima u sredu su nastavljeni protesti, čiji učesnici traže ostavke svih članova vlade i generalnog tužioca.

U centru Sofije bio je prisutan veliki broj policajaca, a demonstranti su marširali od zgrade Saveta ministara do Narodne skupštine, prenosi BTA.

Učesnici protesta su aplauzom pozdravili vest da je premijer Bojko Borisov zatražio ostavke ministara unutrašnjih poslova, ekonomije i finansija, ali zahtevaju da cela vlada podnese ostavku.

Borisov je u sredu zatražio od ministara finansija, ekonomije i unutrašnjih poslova da podnesu ostavke zbog protesta održanih širom zemlje protiv korupcije, a koji u toj zemlji traju već nedelju dana.

Odluka je doneta nakon sastanka sa regionalnim koordinatorima njegove stranke Građani za evropski razvoj Bugarske, koji su od njega tražili da razreši trojicu ministara kako bi opovrgao tvrdnje da su GERB i ti ministri direktno zavisni od Pokreta za prava i slobode i poslanika Deljana Pevskog, potiv koga su protesti usmereni.

B92

Danas objavljeno

Vanredna situacija na Krimu

M.

Zapad sprema haos? “Zona rizika – cijela planeta. Od Balkana do Bliskog istoka”

M.

Kadirov ima obećanje za NATO

M.

Ostavite komentar