"Protesti će samo rasti" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Protesti će samo rasti”

Ruski opozicionar i kritičar Kremlja Aleksej Navaljni poručio je, nakon izlaska iz zatvora, da će se protesti protiv vlasti nastaviti i da će biti masovniji.

“Sada vidimo da im laži i prevare nisu dovoljne. Nije im dovoljno da zabrane kandidatima da izađu na izbore. Oni namerno žele da uhapse desetine ljude i pretuku na stotine… To pokazuje da ne postoji podrška ovom režimu. Oni to osećaju i uplašeni su”, tvrdi Navaljni, koji se obratio samo nekoliko minuta po izlasku iz zatvora, u kojem je proveo 30 dana zbog podsticanja na proteste koji pozivaju na slobodne izbore.

Navaljni je dodao da ne sumnja da će se talas protesta povećati uprkos, kako tvrdi, “pravim delima zastrašivanja i terora koji se trenutno događaju dok se ljudi nasumice hapse”.

On je poručio da će “režim ozbiljno zažaliti zbog onoga što je uradio”, prenosi Rojters.

Navaljni je oslobođen nakon što je sud u Moskvi odbio zahtev direktora zatvora u kojem je Navaljni služio kaznu od 30 dana da mu se ona produži za 18 sati.

Navaljni, koji važi za najvećeg neprijatelja Kremlja, osuđen je prošlog meseca na 30 dana zatvora zbog organizovanja nedozvoljenih protesta opozicije.

B92

Danas objavljeno

Na benzinskoj pumpi snimljen pokušaj krađe vozila

M.

U selu u sjevernom dijelu Zakintosa naređena evakuacija

M.

Kit iz Sene nije preživio

M.

Ostavite komentar