Protesta će biti u Banjaluci - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Protesta će biti u Banjaluci

Još uvijek nije poznato da li će MUP RS dozvoliti održavanje protesta na Trgu Krajine, koje organizuje grupa opozicionih poslanika. Iz MUP-a nema nikakvog odgovora, a poslanici Narodne skupštine RS kažu da će na ovoj temi insistirati i sutra na skupštinskom zasjedanju.

Još uvijek nije poznato da li će MUP RS dozvoliti održavanje protesta na Trgu Krajine, koje organizuje grupa opozicionih poslanika. Iz MUP-a nema nikakvog odgovora, a poslanici Narodne skupštine RS kažu da će na ovoj temi insistirati i sutra na skupštinskom zasjedanju.

Iako su zahtjev za održavanje protesta u Banjaluci dostavili u subotu, narodni poslanici Jelena Trivić, Draško Stanivuković i Nebojša Vukanović još uvijek nisu dobili nikakav odgovor iz Policijske uprave. Policija nije odgovorila ni na upit BN TV u vezi sa održavanjem protesta. Bez obzira na sve, Stanivuković je pozvao građane da im se pridruže u zajedničkoj borbi za bolji i pravedniji život.

„Uvjeren sam da ćemo dobiti dozvolu, ali uvjeren sam da će to odugovlačiti. Sutra u osam časova smo pozvani Vukanović i ja na informativni razgovor povodom samog događaja i protesta. Vidjećemo šta traže i šta od nas zahtjevaju iako smo sve u zahtjevu naveli. Pozivam sve građane na istrajnost i odvažnost. U ovoj zemlji se može i mora živjeti bolje“, navodi Stanivuković.

O organizovanju skupa, kako ističe Stanivuković, biće riječi i na sjednici Narodne skupštine. Insistiraće da im se pojasni zbog čega danima nema odgovora na njihov zahtjev, iako su na vrijeme dostavili svu potrebnu dokumentaciju.

„Mi ćemo sutra iskoristiti svaku minutu zasjedanja Skupštine RS prije svega da čovjeku objasnimo zašto se mi borimo. Skrenućemo svaki sekund pažnje da što više naroda dođe na trg“, kaže poslanik PDP-a Stanivuković.

Poslanici su zahtjev Policijskoj upravi uputili zbog, kako su istakli, ponašanja policije prema građanima koji se okupljaju svako veče u centru Banjaluke, u blizini srkve Hrista Spasitelja. Biće to prilika da se skrene pažnja i na druge probleme na koje ukazuju građani i opozicija.

“Po zakonu su dužni da odgovore. Ne vidim nijedan razlog da policija i MUP RS ne odobre organizaciju skupa. Po mom mišljenju šta god oni urade, to nas neće spriječiti da izrazimo nezadovoljstvo ovim gušenjem osnovnih ljudskih prava i potpunom anarhijom koja vlada u državi i koja se pretvara nažalost u autokratsku kneževinu i despotiju u kojoj vlada nekolicina ljudi terorišući sve ostale“, ističe Nebojša Vukanović iz Kluba poslanika SDS-a.

Protest opozicije najavljen je za četvrtak na Trgu Krajine sa početkom u 19:30.Ukoliko policija dozvoli okupljanje u centru Banjaluke, na njemu će se pojaviti i poslanici najveće opozicione partije u Srpskoj, izjavio je ranije šef Kluba poslanika SDS-a u NSRS Miladin Stanić.

BN TV

Danas objavljeno

Štajnmajer zatražio od Merkelove da nastavi sa vršenjem dužnosti

M.

Stiglo novo upozorenje: “Novi soj virusa biće zarazniji”

M.

Erdogan odustao: “Biće oprezniji”

M.

Ostavite komentar