Protest u Skoplju, traže ostavku Zaeva - BIGportal.ba
Region Vijesti

Protest u Skoplju, traže ostavku Zaeva

Opozicija u Sjevernoj Makedoniji danas je u Skoplju organizovala protest zahtijevajući ostavku premijera Zorana Zaeva pod motom “Zaev ostavka – sloboda narodu”.

Predsjednik VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski pozvao je građane na masovne proteste, jer kaže da postoje informacije da Zaev ovih dana “prodaje” Sjevernu Makedoniju.

  • Za ovu bitku su potrebni ljudi. Mladi i stari, muško i žensko, trebalo bi da se usude i suprotstave se sada. Poslije će biti prekasno – rekao je Mickoski, prenose makedonski mediji.

Opoziciona makedonska partija VMRO-DPMNE protestovala je u i četvrtak uveče kolonom automobila u Skoplju zbog, kako su saopštili, zaštite nacionalnih crvenih linija, posljednje linije odbrane makedonskog identiteta.

VMRO-DPMNE je pozvao ljude da protestuju protiv nacionalne politike Zorana Zaeva i vlade, koji su, kako navode, spremni da rasprodaju makedonske nacionalne interese.

Od učesnika u protestu je zatražio da poštuju zaštitne mjere uvedene zbog virusa korona, uključujući držanje distanci i nošenje maski, kako bi se zaštitilo javno zdravlje.

Danas objavljeno

PREMINUO FEĐA STOJANOVIĆ: Glumac izgubio bitku sa teškom bolešću u 73. godini

M.

Dodik: Srpska i njeni predstavnici učinili sve da vakcine budu kupljene

M.

Nov incident u Hrvatskoj: “Oj, hrvatska mati, Srbe ćemo klati”; osumnjičena 21 osoba; samo tri idu u pritvor

M.

Ostavite komentar