Protest u Sarajevu: "Krajnje je vrijeme da narodi u BiH dignu glas" - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Protest u Sarajevu: “Krajnje je vrijeme da narodi u BiH dignu glas”

U Sarajevu su počeli protesti ispred zgrade Visokog sudskog tužilačkog savjeta zbog stanja u pravosuđu. Na skupu je i ministar bezbjednosti Dragan Mektić.

Pred zgradom VSTS-a okupilo SE nekoliko stotina ljudi.

“U pravosudnim institucijama je ovladao kriminal, korupcija, nepotizam. Zato mislim da je jedina šansa, jedini način da narod u ovoj državi kroz demokratski pritisak riješi i uzme stvar u svoje ruke. Hoćemo pravnu državu, a to je da lopovi, tajkuni i kriminalci koji su na odgovornim pozicijama budu bezuslovno procesuirani. Hoćemo pravnu državu”, rekao je Mektić.

Prisutnima se obratio i otac stradalog mladića Dženana Memića. Takođe, na proteste su iz Banjaluke stiglo je stotinjak članova grupe “Pravda za Davida”.

– Dolazimo iz Banjaluke, članovi smo neformalne grupe “Pravda za Davida”. Krajnje je vrijeme da se svi narodi u BiH podignu i dignu glas protiv svega što se dešava. Prevršilo je svaku mjeru.

Funkcija koja bi trebala biti ogledalo morala da se toliko kriminalizovala, prešlo je svaku mjeru. Vjerujem da će ovi protesti barem inicirati reagovanje Visokog predstavnika i ostalih predstavnika međunarodne zajednice – kazao je jedan od članova grupe “Pravda za Davida”.

Podsjećamo, protesti su uslijedili nakon što je u medijima objavljen video snimak o umiješanosti predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine Milana Tegeltije u korupcijsku aferu „potkivanje“.

BN TV

Danas objavljeno

Uragan Jan sve jači dok se približava Kubi

Vanja A

Erdogan: Želimo da organizujemo susret Putina i Zelenskog

Vanja A

Orban: Ako nam EU uskrati sredstva, uzećemo ih od drugog izvora

Vanja A

1 Komentar

Dimnjačar 29 Maja, 2019 at 2:15 pm

Čim vidim Boru (lik u gro planu), znam da je demokratski protest (?). Ovo je jedina zemlja na zemaljskoj kugli u kojoj ministar bezbjednosti predvodi proteste protiv vlade u kojoj je i sam. Inače u potpunosti podržavam proteste građana.DOSTA JE!

Odgovori

Ostavite komentar