Protest u Berlinu: Građani protiv korona diktature - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Protest u Berlinu: Građani protiv korona diktature

Veliki broj građana okupio se i danas u Berlinu kako bi iskazali nezadovljstvo zbog usvajanja Zakona o zaštiti od infekcija, smatrajući da je to povod vlastima da uvedu “korona diktaturu”.

Brojni demonstranti su na ulicama, neki sa, neki bez zaštitne maske, a na licu mjesta se nalaze i jake snage policije.

Podsjećanja radi, vlasti u Njemačkoj objavile su danas da je u posljednjih 24 registrovan 15.471 novi slučaj korona virusa, čime je ukupan broj zaraženih porastao na više od 918.000. Takođe, danas je preminulo 138 osoba od posljedica COVID-19, čime je broj mrtvih od te infekcije porastao na 14.022.

Takođe, njemački političari najavili su danas da će ta zemlja morati da produži mjere za suzbijanje pandemije korona virusa u decembru. Njemačka je uvela jednomjesečne restriktivne mjere od drugog novembra da bi obuzdala drugi talas korona virusa koji je zahvatio veći dio Evrope, ali broj zaraženih nije opao.

– Sve ukazuje na činjenicu da će trenutna ograničenja morati da budu produžena na neko vrijeme poslije 30. novembra – rekao je ranije njemački ministar finansija Olaf Šolc za nedjeljnik “Bild am Zontag”.

Barovi i restorani u Njemačkoj su zatvoreni, ali škole i prodavnice.

(Telegraf)

Danas objavljeno

Dodik: Nijedno pitanje ne može da zaustavi izgradnju gasovoda od Rače do Banjaluke

M.

Lukašenko: Nikada nećemo biti druga Ukrajina

M.

Predao se Petar Dukić kod koga je pronađen skank

M.

Ostavite komentar