Protest u Beogradu: Neredi ispred Skupštine Srbije zbog najavljenih mjera - BIGportal.ba
Region Vijesti

Protest u Beogradu: Neredi ispred Skupštine Srbije zbog najavljenih mjera

Protest ispred Skupštine Srbije protiv novih najavljenih mjera na suzbijanju virusa korona oteo se večeras poslije 22 sata kontroli, a pripadnici policije odbili su večeras oko 22.30 demonstrante od ulaza u Skupštinu.

Policija je napravila kordon.

Prije toga, demonstranti su pokušali da upadnu u zgradu parlamenta.

Okupljeni su srušili zaštitnu ogradu ispred Skupštine, pale baklje, a pripadnici policije su se sklonili u jednom trenutku, javlja izvještač Tanjuga sa lica mjesta.

Ispred skupštine je haos, a kada je masa nagrnula na Skupštinu, policija se pomjerila, a pojedinci iz mase su uzvikivali “Koga vi branite?”.

Protest je počeo nešto poslije 20 sati, kada je blokirana za saobraćaj raskrsnica kod zgrade parlamenta, na početku Bulevara kralja Aleksandra, gdje su zviždali, udarali u šerpe, vikali “Kosovo je deo Srbije”, “Ua” i “Mi to nećemo” aludirajući na mjere.

Demonstrantima, bez distance i bez maski, u par navrata su se preko megafona obratila dva učesnika protesta, jedan koji je pozvao prisutne da zovu prijatelje i poznanike da im se pridruže, a drugi je rekao da neće mjere i da neće da vakciniše svoje dijete.

Među okupljenima su i članovi Inicijative “Ne davimo Beograd”, članovi organizacije “1 od 5 miliona” samostalni poslanik Srđan Nogo.

Većina ne nosi zaštitne maske, distanca gotovo i da ne postoji.

TANJUG

Danas objavljeno

Istorijski trenutak: Banijska kuća za pomoć građanima koji su POGOĐENI ZEMLJOTRESOM

D

Tlo ne miruje: U okolini Skoplja zabilježena SERIJA ZEMLJOTRESA

D

Teška saobraćajna nesreća u Hrvatskoj: Učestvovala tri vozila, JEDNA OSOBA POGINULA

D

Ostavite komentar