Protest u Beogradu: Kosmet proglasiti okupiranom teritorijom - BIGportal.ba
Region Vijesti

Protest u Beogradu: Kosmet proglasiti okupiranom teritorijom

Na protestu koji su organizovali Udruženje “Nema predaje Kosova i Metohije” i “Živimo za Srbiju”, koji je održan danas ispred Narodne skupštine Srbije u Beogradu, zatraženo je da se Kosovo i Metohija proglasi za okupiranu teritoriju. Grupa pripadnika ovih udruženja nakon protesta krenula je u šetnju do ambasade Crne Gore…

Na protestu koji su organizovali Udruženje “Nema predaje Kosova i Metohije” i “Živimo za Srbiju”, koji je održan danas ispred Narodne skupštine Srbije u Beogradu, zatraženo je da se Kosovo i Metohija proglasi za okupiranu teritoriju.

Grupa pripadnika ovih udruženja nakon protesta krenula je u šetnju do ambasade Crne Gore u Knez Mihailovoj ulici kako bi iskazali protest zbog situacije u vezi Srpske pravoslavne crkve u toj zemlji, odakle su nastavili kroz glavnu ulicu Beograda do ambasade Francuske i Saborne crkve.

Ispred Skupštine, potpisivana je i peticija da se zabrane nevladine organizacije koje se, kako su naveli, ponašaju kao strani agenti.

Predsjednik Udruženja “Nema predaje” Damnjan Knežević:

“Srbiju ćemo osloboditi kada budemo vratili srpsku vojsku i policiju po Rezoluciji 1244 na celo Kosovo i Metohiju i na albansku granicu.”

Goran Živković, koji je učestvovao u borbama na Paštriku današnjoj i budućim vlastima da “ne potpisuju ništa što će dio teritorije, čak i milimetar, dati neprijateljima”.

Danas objavljeno

Novi zakon: Za dezertere deset godina zatvora

M.

Kadirov predložio mobilizaciju polovine pripadnika saveznih snaga

M.

Stradao devetogodišnji dječak

M.

Ostavite komentar