Protest na pružnom prelazu u Dervišima - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Protest na pružnom prelazu u Dervišima

Mještani banjalučkog naselja Derviši danas su se okupili pored pružnog prelaza, na kojem su prije sedam dana u sudaru voza i automobila poginuli Jelena Milovac (22) i Željko Stanić (49), da bi zapalili svijeće za duše poginulih, te izrazili ogorčenje zbog nebrige nadležnih.

– Nije ovo prva nesreća, ljudi ovdje stradavaju godinama. Pogotovo kad je magla i slaba vidljivost znak stop je teško uočljiv i ne možemo smatrati da je jednim limenim znakom pružni prelaz obezbijeđen – rekao je mještanin Krsto i poručio da “Putevi RS”, grad Banjaluka i Željeznice RS, uz minimalna ulaganja mogu spasiti ljudske živote, ako na ovaj prelaz postave rampu.

Protestu su se pridružili i aktivisti PDP. Saša Čekrlija, potpredsjednik banjalučkog Gradskog odbora ove stranke, poručio je da se o ovom problemu mora raspravljati u Skupštini grada, i da odbornici ne smije “okretati glavu, kao što su okretali glavu kad je izbila afera sa piralenom u Incelu”

– Ne smije se uopšte postavljati pitanje ko će platiti postavljanje rampe i ima li novaca za to. Predstavnici Grada i Željeznica RS se moraju dogovoriti kako da se prelazi obzbijede i da se jednom stavi tačka na tragedije – rekao je Čekrlija.

Na ivici incidenta
Skup u Dervišima, kojem je prisustvovala i rodbina poginulih, protekao je mirno, mada je u jednom trenutku atmosfera bila na ivici incidenta, kada je jedan učesnik, koji je navodno predstalvjao Savjet Mjesne zajednice Zalužani, prisutne pokušao ubijediti da je pružni prelaz u Dervišima siguran i propisno obilježen.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Teška nesreća kod Prijedora: Dječak preminuo u bolnici

M.

Građani BiH konačno mogu kupovati i prodavati na Amazonu

M.

U Sarajevu uhapšen bjegunac iz zatvora u Zenici

M.

Ostavite komentar