24. Februara 2021.

Proteinska tjestenina iz jednog lonca

Big Portal

Sastojci:

-700 ml bujona od povrća

-400 ml iseckanog paradajza iz konzerve

-300 grama šampinjona

-300 grama sušene testenine po želji

-50 grama parmezana

-1 limenka sočiva od 400 grama

-1 crvena paprika

-1 luk

-2-3 čena belog luka

-so i biber po želji

-biljno ulje

-začinsko bilje po želji

Priprema:

U većem loncu zagrejte malo ulja, pa na njemu izdinstajte luk naseckan na kockice.

Kad luk omekša, u lonac dodajte iseckane paprike i gljive i dinstajte nekoliko minuta.

Potom ubacite iseckani beli luk, promešajte i dinstajte oko pola minuta.

Nalijte smesu u loncu bujonom od povrća i paradajzom iz konzerve.

Ubacite testeninu i sočivo iz konzerve koje ste prethodno isprali i ocedili od viška vode.

Posolite i pobiberite pa poklopite lonac. Pripazite da se sva testenina nalazi pod tečnošću kako bi se skuvala jednako i do kraja.

Kuvajte 10 do 15 minuta dok se testenina termički ne obradi do kraja, uz povremeno mešanje da se smesa ne bi zalepila za dno lonca.

Na kraju kuvanjadodajte narendani parmezan i začinsko bilje po želji, te poslužite toplo uz sezonsku salatu.

Prijatno!

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare