Sastojci:
-700 ml bujona od povrća
-400 ml iseckanog paradajza iz konzerve
-300 grama šampinjona
-300 grama sušene testenine po želji
-50 grama parmezana
-1 limenka sočiva od 400 grama
-1 crvena paprika
-1 luk
-2-3 čena belog luka
-so i biber po želji
-biljno ulje
-začinsko bilje po želji
Priprema:
U većem loncu zagrejte malo ulja, pa na njemu izdinstajte luk naseckan na kockice.
Kad luk omekša, u lonac dodajte iseckane paprike i gljive i dinstajte nekoliko minuta.
Potom ubacite iseckani beli luk, promešajte i dinstajte oko pola minuta.
Nalijte smesu u loncu bujonom od povrća i paradajzom iz konzerve.
Ubacite testeninu i sočivo iz konzerve koje ste prethodno isprali i ocedili od viška vode.
Posolite i pobiberite pa poklopite lonac. Pripazite da se sva testenina nalazi pod tečnošću kako bi se skuvala jednako i do kraja.
Kuvajte 10 do 15 minuta dok se testenina termički ne obradi do kraja, uz povremeno mešanje da se smesa ne bi zalepila za dno lonca.
Na kraju kuvanjadodajte narendani parmezan i začinsko bilje po želji, te poslužite toplo uz sezonsku salatu.
Prijatno!