Prošle godine zaradio 32 milijarde dolara na tašnicama i konjaku - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Prošle godine zaradio 32 milijarde dolara na tašnicama i konjaku

Najeksluzivniji klub na svijetu sada ima i trećeg člana – generalni direktor konglomerata LVMH, Francuz Bernar Arno, pridružio se sa 100,4 milijarde dolara Džefu Bezosu i Bilu Gejtsu

Najeksluzivniji klub na svijetu sada ima i trećeg člana – generalni direktor konglomerata LVMH, Francuz Bernar Arno, pridružio se sa 100,4 milijarde dolara Džefu Bezosu i Bilu Gejtsu kao treći čovek sa bogatstvom koje prelazi 100 milijardi dolara.

Arnoovo bogatstvo se u proteklih godinu dana uvećalo za 32 milijarde, što je najveće neto povećanje od svih 500 članova „Blumbergovog“ indeksa milijardera.

Povećana tražnja torbi „Luja Vitona“ i „Henesi“ konjaka u Kini dobrim delom je doprinela povećanju akcija konglomerata LVMH („Luj Viton – Moe Henesi“), čija je vrednost deonica skočila za 43 odsto.

Najbogatiji Evropljanin sada poseduje bogatstvo koje iznosi tri odsto vrednosti francuske privrede

Konglomerat na čijem je čelu poseduje više od 70 svetski poznatih brendova. Osim „Luj Vitona“ i „Henesija“, LVMH drži i „Dom Perinjon“, „Seforu“, „Dior“, „Fendi“, „Bulgari“, „Živanši“…

Kritičari Arnoa nazivaju beskrupuloznim kapitalistom koji veoma malo daje u dobrotvorne svrhe. Venčani je kum nekadašnjeg predsednik Nikolasa Sarkozija, a kada je socijalista Fransoa Oland pobedio na izborima, Arno je pretio da će emigrirati u Belgiju.

Arno je svoj uspon ka trećoj najbogatijoj osobi započeo 1985. godine, kada je od očeve građevinske firme uzeo 15 miliona dolara i kupio kompaniju „Kristijan Dior“, u kojoj i danas drži 97 odsto vlasništva.

Veliki je zaljubljenik u umetnost, a u svojoj kolekciji ima dela Vorhola i Pikasa. Posle požara u katedrali Notr Dam, Arno je donirao 200 miliona dolara za restauraciju.

Danas objavljeno

Glumac platio da ga pretuku, a sada tvrdi da se “ljubio i drogirao” sa napadačem

Zeljka

Dan kada je ubijen Lenon: Smrt za vječni život u teoriji zavjere

Zeljka

Milijarder i kolekcionar Majkl Stajnhart mora da vrati antikvitete vrijedne 70 miliona dolara

Zeljka

Ostavite komentar