13. Januara 2022.

Proslava Pravoslavne Nove godine na Svjetskoj izložbi u Dubaiju o kojoj pišu svetski mediji

Big Portal

Nastup Bregovića najvažniji muzički događaj

Časopis „The National“ uvrstio je na prvo mesto nastup Gorana Bregovića, za doček pravoslavne Nove Godine 13. januara, u sedam najvažnijih muzičkih događaja na Ekspu ovoga meseca.„Sa više od šest miliona prodatih albuma za više od više od tri decenije duge karijere, Goran Bregović je jedan od najuspešnijih muzičara u Srbiji i jedna od najvećih muzičkih zvezda Balkana. Sa svojim „Orkestrom za svadbe i sahrane, Bregović obećava nezaboravan provod“, navodi časopis članku i prenosi Bregovićevu izjavu:„Punih 20 godina nisam napisao ništa tužno. Moja muzika je vesela, poziva ljude na igru, na radost, bez obzira koje god da su vere ili nacije, verujem da će publika u Dubaiju to prepoznati i da ćemo napraviti sjajan provod“, najavljuje Bregović.

Ideje i inovacije su temelj i nasleđa i budućnosti Srbije

Uticajni „Time out“ otišao je korak dalje i osvrnuo se na kompletan, kako ocenjuju, bogat muzički program koji je Srbija pripremila za predstavljanje na Svetskoj izložbi, ali i brojne druge inovacije koje svakako treba pogledati – poput Metahjuman projekat koji nastavlja da oduševljava svet:„Ideje i inovacije su temelj i nasleđa i budućnosti Srbije. Od pionirskog razvoja prvih gradova u drevnoj Vinči do društvenih, tehničkih i ekonomskih otkrića -doprinos je neopisiv. Da biste videli kako je Srbija pomogla u oblikovanju sveta u kome danas živimo, ne smete propustiti uzbudljiv program Srbije. Za prožimajući uvid u fascinantnu kulturu Srbije, sigurno ćete poželeti da pogledate očaravajuću ponudu muzike i zabave Srbije, inspirisanu njenim kreativnim i inovativnim korenima“, navodi se u tekstu.

Di džej Satori© Foto : Promo„Time out“ je takođe sastavio spisak muzičkih nastupa umetnika iz Srbije koje nikako ne treba propustiti – od Bregovića i Satorija, holandskog producenta, srpskog porekla koji će izvesti muziku inspirisanu Vinčanskom kulturom, pa sve do nastupa svetskog virtuoza Stefana Milenkovića koji je podelio svoje uzbuđenje uoči nastupa.„Svi smo veoma uzbuđeni zbog nastupa na neverovatnoj svetskoj platformi kao što je ‘Ekspo 2020’. Posebno nas raduje što ćemo predstaviti dva veoma uzbudljiva i veoma različita projekta. Prvi je naša gudačka reprezentacija, izabrana među neke od najboljih gudača Srbije od 18 do 25 godina koji će imati priliku da pokažu svoje umeće i predstave Srbiju. Drugi je ’Rock El Clasico’ koji predstavlja fuziju rokenrola i klasične muzike. Kroz ove nastupe Srbija će biti predstavljena na veoma specifičan način, pokazujući prefinjenost, svest o tradiciji, ali i neustrašivost umetničkog i muzičkog eksperimentisanja”, poručio je Milenković.

8Pored muzičkih nastupa, „Time out“ kao glavne razloge zašto posetioci iz celog sveta treba da posete Paviljon Srbije ističe i kreativno stvaralaštvo i inovacije sa kojima se publika može upoznati, ali i da virtuelno uđu u „Đ boks“ i „nastupaju“ zajedno sa Dejvidom Getom na Egzit festivalu, prenosi Tanjug.Time se samo nastavlja niz svetskih medija koji su pisali o inovacijama i nastupu Srbije na Svetskoj izložbi u Dubajiu – poput Si-En-Ena i drugih…

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare