Proslava Nove godine će ipak biti na trgovima BiH - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Proslava Nove godine će ipak biti na trgovima BiH

S obzirom da javnih dočeka 2021. godine u gradovima BiH zbog koronavirusa nije bilo, građani pojedinih gradova ove godine neće ostati uskraćeni za proslave na trgovima. Tako će građani i turisti Mostara, Banjaluke, Brčkog i brojnih drugih gradova moći uživati u novogodišnjoj noći na trgovima.

Iako je proteklih nekoliko godina Sarajevo bilo domaćin nekim od najvećih regionalnih muzičkih zvijezda poput Dine Merlina i Zdravka Čolića, ove godine za Sarajlije neće imati javnog dočeka. Gradsko vijeće Sarajeva je izglasalo otkazivanje dočeka Nove godine u ovom gradu zbog mogućeg pogoršanja epidemiološke situacije.

Još uvijek nije odlučeno na šta će biti potrošeno 50.000 KM koje su planirane za organizaciju dočeka. Ova odluka bi trebalo da bude donesena na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća. Javnog dočeka Nove godine neće biti ni u Tuzli i Zenici.

Petar Grašo zabavljaće građane Banjaluke
Proslava najluđe noći biće organizovana i na trgu u Banjaluci, a građane grada na Vrbasu u novu 2022. godinu uvešće hrvatski pjevač Petar Grašo, a slavlje će se nastaviti i prvog dana 2022. godine kada će nastupati Ana Bekuta.

Ona je protvrdila da će ipak nastupati za Novu godinu.

– Najdraži moji, odlučila sam da u Novu godinu ipak uđemo zajedno. Vidimo se 31. decembra u prelijepom Trebinju, a 1. januara u čarobnoj Banja Luci. Radujem se što ćemo se grliti i grijati pjesmom – navela je.

Ana Bekuta u Trebinju, a Nina Badrić u Brčkom
Početkom novembra 2021. godine vlasti u Trebinju su najavili javni doček Nove godine, ali su naknadno otkrili ime pjevača koji će Trebinjce uvesti u 2022. godinu. Građane ovog hercegovačkog grada, ali i njegove posjetioce svojim hitovima u Novu godinu uvešće Ana Bekuta. U Trebinju će biti organizovan i koncert 30. decembra, a na njemu će nastupati Tropico bend.

U sklopu manifestacije “Čari zime u Brčko distriktu BiH”, koja će se održavati na Trgu mladih tokom decembra i januara 2022. godine, održaće se i novogodišnji koncert regionalne zvijezde Nine Badrić.

Iako je bilo dilema u donošenju odluke za organizovanje ove tradicionalne manifestacije i dočeka Nove godine zbog trenutne epidemiološke situacije, gradske vlasti su ipak odlučile da se zimski mjeseci učine ugodnijima svima koji borave ili će boraviti u tom periodu u ovom gradu.

U Prijedoru će nastupati Goca Tržan
Prijedorčanima će na dočeku Nove 2022. godine pjevati Goca Tržan. Novogodišnji program biće organizovan na Trgu majora Zorana Karlice.

Grad Prijedor je zadržao mogućnost da se koncert održi u drugom terminu i to na Dan grada 16. maja 2022. godine, u slučaju da se pogorša epidemiološka situacija zbog koronavirusa – što podrazumijeva donošenje mjera nadležnih organa kojima se zabranjuje održavanje ovakvih skupova

(Klix)

Danas objavljeno

Varhelji sutra sa članovima Predsjedništva BiH

M.

Sarajevo jutros treći najzagađeniji grad u svijetu

M.

Vučić: Ponosan sam što smo uspjeli da sačuvamo mir

M.

Ostavite komentar