Prosječna starost automobila na američkim putevima iznosi 11,8 godine - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Prosječna starost automobila na američkim putevima iznosi 11,8 godine

Prosječna starost automobila koji se kreću američkim putevima u 2019. godini iznosi 11,8 godine.

Prosječna starost automobila koji se kreću američkim putevima u 2019. godini iznosi 11,8 godine.

Najnovija studija koju je objavio IHS Markit pokazuje da su automobili u SAD su sve stariji. Nešto starije autmobile od proseka na nivou cele zemlje voze stanovnici iz zapadnog dela države (12,4 godina), a najmlađe na severoistoku SAD (10,9 godina). Najstariji vozni park ima Montana (u proseku 16,6 godina), dok najmlađe automobile voze stanovnici Vermonta (9,9 godina).

Prosečna starost putničkih vozila u SAD povećala se za 2,2% u poslednjih godinu dana. Pored toga što je vozni park Amerikanaca sve stariji, on je sve veći i veći iz godine u godinu. Tako putevima SAD danas saobraća preko 278 miliona putničkih i lakih teretnih vozila, što je za 5,9 miliona više nego godinu dana ranije.

Iako auto-kompanijama i prodavcima novih vozila ne odgovara to što Amerikanci sve duže zadržavaju svoja stara vozila i odlažu obnavaljanje voznog parka, ovakav trend generalno nije loš za čitavu automobilsku industriju, s obzirom da više profitiraju proizvođači rezervnih delova i prateće opreme, kao i serviseri.

Izvor: AutoBlog

Danas objavljeno

Stiže novi Porsche

Vanja A

Na koju osovinu staviti bolji par guma?

Vanja A

Ne prave samo Ladu: “Ruski Rolls-Royce” izgleda spektakularno

Vanja A

Ostavite komentar