18. Augusta 2020.

Proširuje se kovid bolnica u Bijeljini

Big Portal

Trenutno su 34 pacijenta smještena na kovid-odjeljenju, od kojih su četiri na respiratorima, s tim što su dva intubirana, a dva pacijenta nalaze se na mehaničkoj ventilaciji. Maksimović je dodao da su skoro svi pacijenti na kiseoniku.

Rukovodstvo bijeljinske bolnice “Sveti Vračevi” radi na proširivanju kapaciteta kovid-bolnice, koja trenutno ima kapacitet od 40 do 50 pacijenata, a već od sutra kreće se sa građevinskom adaptacijom prostora na staroj ginekologiji.

Sa planom da se kapacitet duplira u kovid-bolnici, ali i kapacitet Infektološke ambulante, nadležni u bijeljinskoj bolnici, istovremeno, planiraju da na tzv. staroj hirurgiji pregledaju sve redovne pacijente kako bi sačuvali od moguće zaraze novu zgradu bolnice. Ove mjere, kako ističe Maksimović, priprema su za naredni period, odnosno, za jesen, kada se prognozira moguće pogoršanje epidemiološke slike.

Komentarišući epidemiloške mjere, Makismović je još jednom naglasio da struka nije bila saglasna sa odlukom Kriznog štaba da se dozvoli muzika uživo u ugostiteljskim objektima, međutim, na današnjem sastanku jednoglasno su donijeli procjenu po kojoj će, ukoliko dođe do pogoršanja epidemiološke situacije na području grada, biti pooštrene mjere.

Makismović je rekao da je došlo i do kadrovskih promjena u bijeljinskoj bolnici. Postavljen je novi načelnik Internog odjeljenja Aleksandar Janjičić, specijalista interne medicine, subspecijalista kardiolog.

Riječ je o, kako Maksimović ističe, mladom i uspješnom ljekaru, subspecijalisti kardiologije, koji je u Bijeljinu došao iz beogradskog Kliničkog centra.

Za naredni period, prvi čovjek bolnice “Sveti Vračevi” najavljuje još kadrovskih promjena.

(BN)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare