Prosinečki jedan od 200 u "bolivijskoj" trci - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Prosinečki jedan od 200 u “bolivijskoj” trci

Hrvatski stručnjak Robert Prosinečki želi da postane novi selektor Bolivije i stoga se prijavio na javni konkurs koji je tamošnji savez raspisao.

Nekadašnji trener Crvene zvezde je samo jedan od oko 200 stručnjaka iz celog sveta koji su aplicirali za ovu poziciju.

Među konkurencijom mu je i nekadašnja Realova legenda Mičel, kao i Argentinac Gustavo Almiron, Migela Anhela Portugala, Paka Hemes i Viktora Sančesa i Prosinečkog.

Bolivijci su se odlučili na javni konkur nakon kritika FIFA na račun kako su se do tada birali ljudi na važna mjesta u bolivijskom fudbalu, a ovim su potezom želeli pokazati da je celi proces potpuno transparentan. Sledeća faza je skraćivanje popisa i intervjui s probranim kandidatima, a plan je da se ime novog selektora objavi do kraja avgusta.

Ako Prosinečki dobije posao, biće mu to četvrta reprezentacija u trenerskoj karijeri, a treća u kojoj će biti selektor. Prethodno je vodio Azerbajdžan i BiH, a četiri je godine bio i pomoćnik Slavenu Biliću u hrvatskoj reprezentaciji. Od klubova je vodio pomenutu Crvenu zvezdu, turski Kajserispor (dvaput) i Denizlispor te ove godine kratko ljubljansku Olimpiju.

B92.

Danas objavljeno

Srbija srušila Francusku pred četvrtfinale!

Zeljka

Žrijeb određuje rivala Srbije u četvrtfinalu SP

Zeljka

Maljkovićeva na ivici suza: Ova djeca su među osam najboljih na svijetu

Zeljka

Ostavite komentar