31. Jula 2020.

Propao prvi eksperimentalni koncert u doba korone

Big Portal

Menadžerka dvorane Ali Vulf izjavila je da je taj pilot projekat, koji trenutno zastupa Vlada, potpuno neisplativ za slične koncertne prostore.

“To ne može biti budućnost koncerata i to ne može biti budućnost za klubove i dvorane. Ovaj koncert finansijski nije pokrio ni osnovne troškove rada prostora, čak i prije nego što je honorar benda dodan na listu troškova”, istakla je Vulfova.

Frenk Tarner je izjavio da mu je to bio prvi pošteni nastup u posljednja četiri mjeseca opisavši  ga: “Čudno, emotivno veče”, izjavivši medijima prije koncerta da mu je teško reći da je ovo pobjeda, s obzirom ma to da nastupa pred manje od petine posjetilaca, koliko ih inače stane u taj klub.

Ali Vulf je dodala da je Tarnerov nastup bio sjajan i da je bilo lijepo opet vidjeti publiku u dvorani, ali teško da je bila uhvaćena u veselju što je napokon bilo sposobna organizovati koncert.

Izjavila je potom da ovaj eksperiment nije urodio plodom, da se koncertna industrija ne može osloniti na nešto što nije održivo i da će po svoj prilici, ako se ne nađe bolje rješenje, svi mali koncertni prostori jednostavno morati zatvoriti svoja vrata zauvijek. Sa druge strane, orgniazatori velikih festivala testiraju novu formulu kojom će kompenzovati nemogućnost održavanja festivala u fizičkom obliku, pa je tako pokrenut projekat onlajn koncerata.

Proteklog vikenda na ovaj korak se odlučio “Tomorrowland”, koji je održao online izdanje na kojem su nastupili legendarni Dejvid Geta i DJ Tiesto. Ovi nastupi su emitovani na četiri kontinenta, a organizaor je zaradio oko 10 miliona dolara od prodaje online ulaznica, odnosno kodova putem kojih su pratioci mogli da uživaju u koncertima iz topline svog doma.

Cifra od 10 miliona dolara zvuči impresivno za događaj koji je održan online, međutim organizatori dodaju da ovo nije konačno rješenje jer sponzori ovakvih događaja nisu zainteresovani za saradnju na dugoročnom nivou.

Nezavisne

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare