27. Jula 2022.

“Propadamo, moram spasiti našu zemlju”

Big Portal

Tramp je to izjavio na skupu koji su organizovali bivši članovi njegove administracije. “Žele da vam naude, ali zapravo žele da naude meni kako ne bih ponovno radio za vas…mislim da u tome neće uspeti”, rekao je Tramp svojim pristalicama koji su na uzviknuli: “Još četiri godine”.

Taj skup održan je u Institutu Amerika Frst Polisi u Vašingtonu, a prisustvovanjem skupu Tramp je prvi put došao u glavni grad otkako je sišao s dužnosti 2021.

Prema pisanju američkih medija, bivši predsednik SAD bi mogao da objavi i zvanično kandidaturu za predsedničke izbore u septembru, čime bi ušao u treću kapmanju.

Iako to nije službeno najavio, u govoru je Tramp dao naslutiti da ne planira otići u političku anonimnost, prenosi Jutarnji list.

Umesto toga, istakao je da oseća da mora da se angažuje uprkos onome što je nazvao “progonom” predsednice Kongresa Nensi Pelosi, demokrata i poverenstva koje istražuje upad na Kapitol.

“Da sam se zatvorio u kuću i samo mirno promatrao, progon Donalda Trampa bi stao istog trena”, rekao je. “Ali neću to učiniti…Moram spasiti našu zemlju”.

Tokom govora, Tramp je članove poverenstva koji istražuju upad u Kapitol nazvao “razbojnicima” i ponovio ničim dokazane tvrnja da je pobedio na predsedničkim izborima 2020.

“Uvek kažem da sam se kandidovao prvi put i pobedio. A onda sam se kandidovao drugi put i prošao još bolje. Kakva je to sramota bila! Ali možda ćemo morati to da učinimo ponovo”, istakao je Tramp.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare