3. Septembra 2021.

Pronašla bogatog muža, sebe zove trenerom elegancije i savjetuje žene šta ne treba da nose na posao

Big Portal

Ana Bej živi u Ženevi i može da se pohvali s preko 984.000 pretplatnika na Jutjub kanalu, gde objavljuje videozapise sadržaja – kako se infiltrirati u visoko društvo, pronaći bogataša ili kako se držati bontona. Sama sebe zove ‘trenerom elegancije’.

Ona ohrabruje žene da povećaju svoju ženstvenost, budu pozitivne i samouverene, jer “to privlači momke”.

Ovaj put je podelila nekoliko saveta “za elegantne dame” kako se obući za posao, a da ne izgledaju “jeftino” i nesposobno.

Ne nosite ništa što otkriva previše

“Sve što pokazuje puno kože nije pogodno za kancelarijski prostor. Izgledaćete neprofesionalno ako nosite odeću koja previše otkriva poput prevelikog izreza, prekratku odeću, previše providu, s otvorenim leđima ili onu koja otkriva vaš stomak”, rekla je.

“Dakle, sve te mini suknje, mini haljine i sve one vrste odeće koje su možda u trendu, nisu pogodne za profesionalno okruženje. Ne nosite ih na poslu “, dodala je.

Previše uska odeća

“Ne nosite ništa preusko, jer to signalizira senzualnost, zavođenje, a mi ne želimo ništa od te energije u radnom prostoru. Nismo valjda došli na posao da razgovaramo o seksu? Došli smo na posao da budemo profesionalni. Na poslu smo da bi nas ljudi shvatili ozbiljno, a ne da razmišljaju o glupostima kad nas vide”, smatra Ana.

Izbegavajte odeću bez rukava

Ženama koje se striktno pridržavaju pravila odevanja na poslu Ana je predložila da nikada ne nose odeću bez rukava: “Žena nikada ne bi trebalo da nosi odeću bez rukava na poslu, ali bolje je da joj ramena budu pokrivena, čak i tokom leta, čak i ako je jako vruće. Znam da biste radije izabrali nešto na bretele, ali nemojte”, rekla je.

Nikada ne pokazujte donji veš

“Donje rublje ne bi trebalo biti vidljivo na bilo koji način. Ovo će zaista učiniti veo neprofesionalnim, i ne samo to, zbog toga ćete izgledati još gore. Uverite se da vam gornji deo nije providan, tako da se kroz njega vidi grudnjak” savetovala je.

Dame, sve je detaljno, a u kancelarijskom prostoru je ključno da razmišljate o takvim stvarima jer je to neverovatno neprikladno i stvara utisak da niste profesionalni”, zaključila je.

Štikle ne bi trebalo da budu previsoke

Ana kaže da nije prikladno da nosite štikle veće od 8 centimetara, kako na poslu, tako i na drugim dnevnim događajima, ali one su u redu za večernji izlazak.

“Zaista, bacite ih ako ih trenutno imate, jer to nije prikladno. Zapamtite da moraju biti ispod osam centimetara”, rekla je.

Ne nosite otvorene cipele

“U formalnom poslovnom prostoru uvek treba da nosite zatvorene cipele. Ne želite i ne možete nositi sandale ni u jednom trenutku. Kad kažem sandale, mislim bukvalno na sve vrste cipela sa otvorenim prstima, sve od japanki do običnih sandala, sandala sa potpeticama, sandala sa ravnim đonom”, objasnila je.

Ne stavljajte tešku šminku

Pogrešno je da nosite tešku šminku na poslu, to je neverovatno neprofesionalno. Neka vaša šminka bude elegantna, minimalistička, jer zapamtite – manje je više. Ne nanosite teške senke, rumenila, možda samo mali ajlajner da se jedva vidi, ali ništa više od toga. Neka bude jednostavno”, kaže Anna.

Ne nosite farmerke

“Ne nosimo farmerke na radnom mestu. Jedini izuzetak bio bi ako radite u opuštenijem okruženju, gde apsolutno nema pravila oblačenja. Manje je više ako zaista morate nositi farmerke. Ali generalno, ne preporučujem nijednoj od vas dama da nosi farmerke, to nije za poslovno okruženje – rekla je Anna.

Izbegavajte ležernu odeću

“Ne nosite helenke ili nešto što liči na pidžamu. To je tako nezgodno za posao, čak i ako imate ležerniji kodeks oblačenja, nije važno. Bez obzira na to koliko je vaša kancelarija ležerna, takva odeća je jednostavno previše ležerna”, savetuje ona.

Ne nosite oštećenu odeću

“Možete da izgledate jeftino zbog oštećene, umrljane ili neopeglane odeće, a to ne želite. Svaka oštećena odeća će učiniti da izgledate kao amater. Odmah će vam oduzeti svaki oblik profesionalizma. Isto je ako je prljavo ili gužvavo”, kaže ona, a prenosi Dejli mejl.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare