Pronađeno oružje i droga - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Pronađeno oružje i droga

Policija će protiv devet lica sa područja Tuzlanskog kantona dostaviti izvještaj Kantonalnom tužilaštvu zbog sumnje da su počinila krivična djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije i drugih nedozvoljenih radnji, saopšteno je na sajtu Ministartva unutrašnjih poslova ovog kantona.

Izvještaj će biti dostvljen protiv lica čiji su inicijali M.M, N.Dž, S.C, /29/ i M.M. /22/, svi iz Tuzle, H.G. /21/ iz Živinica, Ј.B. /41/ iz Lukavca, M.Dž. /21/ iz Gračanice, N.R. /29/ iz Gradačca i E.Š. /30/ iz Srebrenika.

U pretresu na devet lokacija na području Tuzle, Živinica, Lukavca, Gračanice, Gradačca i Srebrenika pronađeno je pet lovačkih pušaka, pištolj 6,35 milimetara, dva gasna pištolja, motokultivator i razni alati.

Pronađeno je sedam pakovanja droge amfetamin, dva pakovanja kanabisa, 10 džointa sa sadržajem kanabisa, drobilica za drogu i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Pretresi na navedenim lokacijama izvršeni su po nalogu opštinskih sudova od 26. do 28. jula, a prema prethodno sačinjenom planu sprovođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije i drugih krivičnih ili prekršajnih radnji.

Danas objavljeno

Ove zemlje žive normalno, kao da nema korone

M.

Dodik: Spasavanje američkih vojnika junački podvig

M.

Vučić: Prijateljstvo sa Turskom dodatna garancija stabilnosti

M.

Ostavite komentar