Pronađena droga, uhapšeno jedno lice - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Pronađena droga, uhapšeno jedno lice

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu pronašli su večeras pola kilograma amfetamina u jednom stanu na području Sarajeva i uhapsili jedno lice.

Iz SIPA su naveli da je u pitanju nastavak istražnih aktivnosti u predmetu kodnog naziva “Unija” u okviru kojeg su na području Sarajeva izvršili pretres stana, ostalih prostorija i pokretnih stvari, koje koristi osumnjičeno lice, koja je večeras lišeno slobode.

Pored droge, prilikom pretresa pronađena su dva pištolja i jedan mobilni telefon.

Uhapšeno lice biće sprovedeno u prostorije SIPA radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Protiv uhapšenog lica biće podnijet izvještaj Kantonalnom tužilašvu Kantona Sarajevo za krivična djela posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Uzimajući u obzir da je operativna akcija realizovana po naredbi Suda i pod nadzorom Tužilaštva BiH, ovim institucijama će biti podnesen izvještaj o navedenim aktivnostima.

Operativna akcija realiziovana je u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Federalne uprave policije.

Danas objavljeno

Čeka se studija o uticaju na životnu sredinu: Vučić poručuje da u narednih 15 mjeseci nema radova na iskopavanju litijuma

M.

Vlada Austrije zabranjuje simbol HOS-a, zvanična rampa i za Blajburg

M.

Četiri osobe ubijene u pucnjavi kod Atlante

M.

Ostavite komentar