Pronađena droga u Gradišci, jedno lice lišeno slobode - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Pronađena droga u Gradišci, jedno lice lišeno slobode

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, preduzimajući mjere i radnje na suzbijanju proizvodnje i prometa opojnih droga, 09. avgusta 2022. godine lišili su slobode lice K.K. iz Gradiške zbog sumnje da je izvršio krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i omogućavanje uživanja opojnih droga, saopšteno je iz ove policijske uprave.

Policijski službenici su 09. avgusta 2022. godine u mjestu Dubrave, grad Gradiška, zatekli lica inicijala E.K., Z.M., H.Č., A.H i K.K. svi iz Gradiške, da konzumiraju opojnu drogu koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Izvršenim pregledom kod lica K.K. iz Gradiške, pronađene su i oduzete dvije PVC vrećice u kojima se nalazila suha biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, navodi se u saopštenju.

Istog dana na osnovu naredbe Osnovnog suda Gradiška, policijski službenici su u Gradišci, izvršili pretres kuće i pratećih objekata koje koristi lice K.K. kojom prilikom je pronađena određena količina suhe biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Pronađeni predmeti su izuzeti i poslužiće kao dokaz u krivičnom postupku.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac OЈT Banjaluka koji je naložio da se protiv lica K.K. dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i omogućavanje uživanja opojnih droga, a licima iicijala E.K., Z.M., H.Č. i A.H zbog počinjenog prekršaja iz člana 17. Zakona o javnom redu i miru (konzumiranje opojne droge) uruče prekršajni nalozi.

Danas objavljeno

U Sarajevu dvodnevna sjednica VSTS

M.

UN ne mogu da provjere da li je u pitanju sabotaža na gasovodu Sjeverni tok

M.

Počinje isplata drugog dijela podrške penzionerima

M.

Ostavite komentar