Pronađen zasad indijske konoplje, uhapšene četiri osobe - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Pronađen zasad indijske konoplje, uhapšene četiri osobe

Pripadnici Policijske uprave Zvornik, u saradnji sa Upravom Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za organizovani i teški kriminalitet, pronašli su na području opštine Srebrenica zasad sa 80 stabljika indijske konoplje i uhapsili lica čiji su inicijali B.M, S.O, M.J. i M.T.

Zasad je pronađen u udaljenom srebreničkom selu Radoševići, u okviru operativne akcije “Plantaža 2020”.

Policajci su, na osnovu prikupljenih operativnih saznanja da se na području Srebrenice nalazi zasad indijske konoplje, preduzimajući aktivnosti na rasvjetljavanju krivičnog djela i identifikaciji osumnjičenih, u neposrednoj blizini zasada zatekli lica B.M. i S.O, oba iz Srebrenice, koja su uhapsili.

“Zbog sumnje da se u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela mogu dovesti muškarci M.J. i M.T, koji su državljani Srbije, i oni su lišeni slobode”, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Tokom uviđaja izuzete su otkrivene stabljike visine od 90 do 220 centimetara, a prilikom pretresa objekata i vozila koja su koristili osumnjičeni pronađeni su predmeti koji će poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku.

Nakon kriminalističke obrade, lica B.M. i S.O. su juče, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga, predata u dalju nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, dok su lica M.J. i M.T. puštena na slobodu i protiv njih slijede dalje mjere i radnje s ciljem dokumentovanja ovog krivičnog djela.

Danas objavljeno

Maskirane osobe pucale iz kalašnjikova na autobus kod Dečana, četvoro poginulih

M.

SZO novi soj virusa korona nazvala “Omikron”

M.

Uhapšen Srbin iz Hrvatske Kostajnice

M.

Ostavite komentar