Pronađen snimak prvog nastupa grupe Queen - samo još da odluče šta će s njim - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Pronađen snimak prvog nastupa grupe Queen – samo još da odluče šta će s njim

Gitarista Brajan Mej otkrio je da pronašao snimak prvog nastupa britanskog benda Queen, čiji je bio član.

On je vest o otkriću podelio sa Classic Rock magazinom.

“Uvek tražimo stvari koje su istorijski važne. I ova kaseta koja se pojavila vrlo nedavno i zbog koje sam vrlo uzbuđen, jedna je od prvih svirki koju smo odsvirali u predavnici na Imperijal koledžu. Nisam ni znao da imam tu kasetu”, rekao je Mej.

Nije dao više detalja o nastupu, ali rekao je da, iako je njihov prvi koncert pod imenom Queen bio 27. juna 1970. u Kornvolu, njihov “prvi pravi nastup” bio je tri nedelje kasnije, 18. jula, u dvorani Union u Imperijal koledžu, gde je Mej studirao fiziku, prenosi Headliner.

Majk Gros je u to vreme bio basista, iako je uskoro dao otkaz jer su više vremena provodili radeći na materijalu nego svirajući. Gitarista je dodao da je očigledno njihovo neiskustvo, zbog čega on i njegove kolege iz benda nisu sigurni da li treba snimak da puste u javnost.

“Sluh Fredija Merkjurija je i tada bio fascinantan. Imao je svu volju i harizmu i strast, ali još nije imao priliku da iskoristi taj glas. Zbog toga malo oklevam, jer nisam siguran da bi Fredi bio srećan da čuje sebe u toj fazi. Ali čudno, da je živ i sedi ovde u ovom trenutku, verovatno bi reagovao istp kao i ja – u stilu ‘nema veze, bili smo deca'”, kaže Mej.

Danas objavljeno

EU bi da razređuje vino vodom

V.R.

Mediji navode da se brak Bila Gejtsa raspao zbog milijardera pedofila

V.R.

Kako je „nepobjedivog” Napoleona ubila obična kolonjska voda

V.R.

Ostavite komentar