10. Maja 2021.

Pronađen je i živ je

Big Portal

On je nestao nakon lova, a potraga za njim trajala ke tri dana i u nju su bili uključeni i helikopteri i dronovi budući da je on nestao na nepristupačnom terenu.

Potraga je pokrenuta u šumama omske oblasti, koja se nalazi oko 2.200 kilometara istočno od Moskve, nakon što je Murahovski napustio bazu šumskog lovišta u terenskom vozilu u petak, preneo je Rojters.

Murahovski je sam izašao iz šume i uspostavio kontakt sa stanovnicima sela Basli, prenela je novinska agencija RIA saopštenje regionalne vlade Omska.

On je bio u “normalnom stanju”, mada je pregledan u Okružnoj bolnici Boljšeukovski iz predostrožnosti, prenela je RIA tvrdnje vlasti.

Murahovski je bio glavni lekar u bolnici u sibirskom gradu Omsku gde se lečio Navaljni, nakon što je najverovatnije otrovan novičokom, a potom je unapređen u regionalnog ministra zdravlja.

Smrt dva lekara
Pre misterije trećeg doktora koji je lečio Navaljnog, dvojica lekara koja su ga takođe lečila iznenada su umrla.

Naime, zamenik Murahovskog, Sergej Maksimišin iznenada je preminuo u 55. godini života od srčanog udara. On je bio upravnik Odeljenja za anesteziologiju i oživljavanje u bolnici u koju je doveden navaljni, dakle, po svemu sudeći, onog odelenja koji je bio ključan za lečenje ruskog opozicionara od trovanja, preneo je Index.hr.

Nekih mesec dana nakon Maksimišina još jedan lekar iz te bolnice je umro. Rustam Agišev, upravnik Odelenja za traume i ortopediju, umro je od posledica moždanog udara koji je pretrpie još početkom 2020, navela je Radio Slobodna Evropa.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare