Promocija kalendara i otvaranje izložbe radova Jelene Medić u Banjaluci - BIGportal.ba
Banja Luka Vijesti

Promocija kalendara i otvaranje izložbe radova Jelene Medić u Banjaluci

Promocija kalendara i izložba “Umjetnice Banjaluke” fotografkinje Jelene Medić biće otvorena sutra s početkom u 18 časova u Galeriji “Plus” u Banjaluci. Otvaranje izložbe zbog epidemioloških razloga biće upriličeno samo za učesnike projekta i medije, a publika će je moći pogledati do 15. januara, svakim radnim danom od devet do 20 časova, kao i subotom od devet do 16 časova.

Kalendar sadrži 13 umjetničkih, crno-bijelih fotografija, na kojima je 12 umjetnica iz Banjaluke. Pred Jelenin objektiv stale su glumice: Slađana Zrnić, Miljka Brđanin i Anja Ilić; muzičarke: Marija Šestić, Maja Regodić, Dijana Josipović i Milica Milovanović; slikarka Nina Babić, rediteljka Jelena Topić i fotografkinje Tea Jagodić, Tajana Dedić Starović i Jelena Medić. 

Publika će imati priliku da pogleda i originalne fotografije na izložbi u sklopu promocije kalendara “Umjetnice Banjaluke”.

Fotografkinja Jelena Medić na ovaj način ukazala je na važnost žena u umjetnosti i njihovog pozicioniranja unutar jednog društva. Ovih dana izazvala je ogromnu pažnju bh. javnosti zahvaljujući projektu “Budni”, koji je donio fotografije koje su realizovane na 116 bilborda i city lightova širom Republike Srpke i BiH. 

Projekat je realizovan u saradnji sa Asocijacijom za vizuelnu kulturu “Vizart”, koja se, između ostalog, bavi promocijom umjetnika iz Republike Srpske. 

Oni su tokom rada na ovom projektu osmislili i kampanju za širenje svijesti o važnosti rada žena u umjetnosti. Ovu vrstu kampanje realizovali su u vidu kalendara pod nazivom “Umjetnice Banjaluke”, koji će, u saradnji sa Muzejom savremene umjetnosti RS biti predstavljen u Galeriji “Plus” u vidu izložbe prodajnog karaktera.

Nezavisne

Danas objavljeno

“Nijemci od ponedeljka deportuju nazad skoro sve Srbe koji se pojave na granici”

M.

“To je dokaz, policijski čas ne pomaže”

M.

Kako je Izrael obezbijedio više doza vakcina od potrebnih

M.

Ostavite komentar