Promjena plana: Replika banjalučke fontane biće postavljena tek na proljeće - BIGportal.ba
Banja Luka

Promjena plana: Replika banjalučke fontane biće postavljena tek na proljeće

Izgradnja replike nekadašnje fontane iz parka “Petar Kočić”, koja će biti smještena u parku “Mladen Stojanović”, trebalo bi da bude završena dolaskom proljeća.

Stolar Rajko Vujičić, kome je pripala čast da oživi dio banjalučke prošlosti, istakao je za Glas Srpske da je projekat naizgled jednostavan, a u stvari krije mnoge tajne, dodavši da se u ovom poduhvatu spajaju znanje i iskustvo, građevina i umjetnost.

– Iako sam bio svjestan da je ovo veliki izazov, nisam ni mogao zamisliti na kakve ću prepreke naići na putu stvaranja čuvene fontane. Sama priprema je trajala prilično dugo. Sva tehnička rješenja bila su na meni, jer detalje, kojih je mnogo, niko mi nije skicirao. Takođe, trebalo je vremena i truda da osmislim kako i od čega ću napraviti oplatu, jer su to specifični radovi, koji se mnogo razlikuju od onih uobičajenih. Izgradnja fontane zahtijeva veliko znanje, koje sam usput nadograđivao od ljudi i stručnjaka iz okoline – dodao je Vujičić, navodi “Glas Srpske”.

Radovi na fontani počeli su 10.maja ove godine i od tada je gradonačelnik Draško Stanivuković nekoliko puta pomjerao rok njenog završetka.

Gradonačelnik je ranije rekao da će fontana u parku “Mladen Stojanović” sa svim okolnim elementima koštati oko 200.000 KM i da će sve troškove snositi donatori, ali nije saopšteno o kome se tačno radi.

Danas objavljeno

Podrška vjerskim zajednicama u Banjaluci: Obezbijeđena sredstva za legalizaciju vjerskih objekata

Vanja A

Služba pravne pomoći u Banjaluci pružila preko 5.830 besplatnih usluga

M.

Dom zdravlja Banjaluka: Plan vakcinacije za narednu sedmicu

M.

Ostavite komentar