24. Maja 2019.

“Promijenio se predsjednik, ušla je politika… Moja najbolja odluka u karijeri – da odem”

Big Portal

Bivši reprezentativac Holandije je nastupio na 65 utakmica i postigao 13 golova, za dve sezone provedene u klubu sa Santjago Bernabeua.

Pre deset godina je prešao u Bajern, u transferu vrednom 25 miliona evra, zbog velikog broja igrača koji su tada stigli u Madrid.

“Nije to bilo samo zbog Ronalda… Florentino Peres se vratio na poziciju predsednika, a klub je doveo Ronalda, Kaku, Karima Benzemu i Ćabija Alonsa. Mnogo su para potrošili i morali su da ih opravdaju. Za mene je to bilo sramotno jer sam imao odličan odnos sa trenerom Manuelom Pelegrinijem, a imao sam i najbolji pripremni period u životu“, rekao je Roben.

Krilni napadač je istakao da mu je bilo veoma teško da se prilagodi na promenu okolnosti.

“Stvarno sam se tamo osećao dobro, igrao sam dobro, ali kada se politika umešala u sve i kada ne dobijate šansu da pokažete šta znate, onda morate da odlučite šta treba da uradite, da nastavite da se borite ili da krenete dalje u karijeri“, rekao je Roben.

Holanđanin je istakao da mu nije bilo lako da donese odluku o odlasku iz Madrida.

“Nije bilo šanse za povratak nazad… Moj cilj je uvek bio da osvojim Ligu šampiona, a Bajern tada nije bio preterano uspešan u Evropi. Želeo sam da dokažem da sam dovoljno dobar. Prelazak u Bajern je najbolja odluka u mojoj karijeri“, zaključio je Roben.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare