9. Novembra 2021.

Prokletstvo broja 67: Mnoge muzičke legende su nas napustile u tim godinama!

Big Portal

Marinko je samo jedan od velikih zvezda domaće scene koji su poslednjih godina preminuli, a ono što je zajedničko jeste da su svi umrli u 67. godini. Tako su nas u istoj dobi u poslednjih godinu dana napustili Đorđe Balašević i basista Riblje čorbe Miša Aleksić, a dve godine ranije u saobraćajnoj nesreći i u 67. godini život je izgubio Šaban Šaulić.

Nakon borbe sa korona virusom Đorđe je iznenada preminuo, a zbog njegove smrti zanemela je ne samo Srbija nego cela bivša Juga. On je tri dana proveo na Infektivnoj klinici zbog upale pluća, a lekarima se javio tek kada su se simptomi pogoršali.

Đorđe Balašević
FOTO: BETA DRAGAN GOJIC

Nakon njegove smrti rodni Novi Sad oprostio se na najlepši način, dok su ljudi širom regiona palili sveće, ostavljali ruže i bele zečeve u njegovu čast.

Basista Riblje čorbe takođe je preminuo od posledica korona virusa u 67. godini. On se dve nedelje lečio u KBC “Bežanijska kosa”, stanje mu se pogoršavalo, završio je na respiratoru i izgubio bitku.

Miša Aleksić
FOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

Pre dve godine kralj narodne muzike izgubio je život u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj, kada se vraćao sa nastupa. Pijani vozač bez dozvole udario je u automobil u kojem je bio pevač, a uprkos borbi lekara, Šaban nije izdržao.

Među njegovim poznatim pesmama i interpretacijama su “Bio sam pijanac”, “Dođi da ostarimo zajedno”, “Dva goluba bela”, “Sneg je opet, Snežana”, “Gordana”, “Otišla si tugo moja”, “Uvenuće narcis beli”, “Samo za nju”, “Odlaziš, odlaziš”.

Šaban Šaulić
FOTO: TAMARA TRAJKOVIĆ, ANA PAUNKOVIĆ

(Kurir.rs/Mondo)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare