21. Oktobra 2021.

Projekat “humani parking” zapeo u proceduri: Birokratija “koči” isplatu novca Banjalučanima

Big Portal

Naime, sa dnevnog reda aktuelnog zasjedanja Skupštine grada skinuta je Odluku o raspolaganju novčanim sredstvima prikupljenim putem naplate „humanog parkinga”. Time je i sama realizacija, odnosno isplata stavljena na čekanje.

Odluka je povučena zato što je skupštinka Komisija za propise, predstavke i provođenje Etičkog kodeksa Skupštine grada Banjaluka odlučila da je potrebno da se ona vrati na doradu. Jedinstven stav komisije je bio da tu odluku treba pratiti Pravilnik, koji će u detalje razjasniti na koji način i u čije ruke će taj novac ići.

“Svi članovi komisije su se usaglasili da se razmatranje te odluke treba pomjeriti za neko od narednih zasjedanja. U međuvremenu nadležno odjeljenje treba da pripremi i Skupštini grada dostavi Pravilnik za raspolaganje tim novčanim sredstvima. Na taj način cijeli proces će biti transparentniji”, objasnio je član komisije Mladen Ilić.

Gradonačelnik Draško Stanivuković je ranije najavio da će prvi prikupljeni prihod biti preusmjeren za izgradnju kuće porodice Tubonjić, ali i da se pomogne višečlanoj porodici Savić sa osmoro djece.

Trenutno nije poznato koliko je ukupno sredstava prikupljeno putem “humanih parkinga”. Prema raspoloživim informacijama, u maju je prikupljena ukupno 991 KM, a podaci iz kompanije “m:tel” pokazuju da je u julu prikupljeno je 1.127 KM.

NA 10 LOKACIJA

Deset „humanih parking” mjesta nalaze se na različitim lokacijama u gradu – ispred zgrade Gradske uprave, na “Krašovom” parkingu, kod zgrade Radio-televizije Republike Srpske i na parkingu kod Gradskog stadiona. Građani ga plaćaju marku po satu, slanjem SMS poruke na broj 083 5124.

Takozvana “humana parking” mjesta posebno su označena crvenom bojom sa znakom srca i inicijalima grada, a za svako parking mjesto je postavljen poseban saobraćajni znak.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare