Projekat "Electrom": električna Honda Grom sa 50 KS - BIGportal.ba
Auto-moto Motori

Projekat “Electrom”: električna Honda Grom sa 50 KS

Sa sve većom popularnošću električnih vozila, konverzije koje mijenjaju agregate sa unutrašnjim sagorijevanjem postaju sve popularnije.

Sa sve većom popularnošću električnih vozila, konverzije koje mijenjaju agregate sa unutrašnjim sagorijevanjem postaju sve popularnije.

Ovi ambiciozni projekti nisu ograničeni samo na starije mašine, jer ima onih koji poptuno nove motocikle pretvaraju u modele na struju.

Najnoviji promer je Honda Grom iz ove godine, sa električnim motorom sa Alta Motors dvotočkaša.

Dvojac iza ove kreacije se upoznao na forumu kompanije Alta. Jedan od njih je želeo da elektrifikuje Grom, dok je drugi, inače penzionisani inženjer aeronautike, imao svo potrebno umeće i alat da projekat “Electrom” pretvori u stvarnost.

Dosta promena je odrađeno na motociklu, a izdvojićemo izmene u dizajnu, rezervoar za gorivo koji će pretvoren u kućište za elektroniku. Šasija i karoserija nisu ni taknute.

Grom je dobio pogonski sklop Altinog Redshift MXR dirt motocikla, tj. bateriju od 350 volti koja pokreće električni motor snage 50 “konja” i sa 57 Nm obrtnog momenta. Imajući u vidu da Grom u standardnom izdanju ima motor od 125 kubika i 9,7 KS, ovo je i te kako velika promena.

Izvor: Moto-berza/Autoblog.rs

Danas objavljeno

Potvrđeno: Novi Alfin SUV debituje 8. februara

Vanja A

I to se dešava: Kineski proizvođač automobila optužuje europskog za kopiranje

Vanja A

Bugatti priprema nasljednika Chirona koji će zadržati motor s unutrašnjim sagorijevanjem

Vanja A

Ostavite komentar