Proizvođač skupog japanskog tostera ulazi u posao pametnih telefona - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Proizvođač skupog japanskog tostera ulazi u posao pametnih telefona

Balmuda, japanska dizajnerska kompanija poznata po svojim stilskim aparatima za domaćinstvo, najavila je planove za proizvodnju pametnog telefona.

Još uvek nema mnogo detalja o samom uređaju, ali će to biti 5G telefon za koji se očekuje da će biti objavljen u novembru. SoftBank će ga prodati kao model za telekomunikacione operatere, dok će Balmuda takođe ponuditi otključanu verziju.

U svojoj najavi, Balmuda napominje da, budući da je tržište sa pametnim telefonima postalo monotono, kompanija želi da pruži iskustvo koje samo ona može. Međutim, stvarna proizvodnja je van kompanije Balmuda, u partnerstvu sa japanskim proizvođeačem elektronike Kyocera-om.

Balmuda ima prilično ograničenu liniju proizvoda za dom, uključujući prečišćivače i ovlaživače vazduha, svetla, zvučnike, aparate za kuvanje pirinča itd. Njihov najpoznatiji proizvod je toster nazvan “Balmuda The Toaster”, koji se prodaje za 25.850 jena (oko $235, iako je u SAD-u dostupan za 329 USD) i koristi paru da, između ostalog, osigura da spolja hleb bude savršeno hrskav, a iznutra lepršav. Bloomberg je pre pet godina izvestio da je u Japanu taj toster postao kultni hit sa tromesečnim čekanjem da se kupi.

Danas objavljeno

Ovo je mobilni GPU koji će promijeniti igranje na telefonima

Vanja A

Ovaj telefon je zlatni rudnik za hakere čak i kada je ugašen

Vanja A

Square Enix je najavio dvije iznenađujuće igre za Nintendo Switch

Zeljka

Ostavite komentar