Proizvođač iPhone 14 ekrana u problemu zbog dizajna na svoju ruku - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Proizvođač iPhone 14 ekrana u problemu zbog dizajna na svoju ruku

Kompanija BOE (Beijing Oriental Electronics) nalazi se u nezavidnom položaju nakon što je otkriveno da su izmenili dizajn ekrana za Apple iPhone 13 uređaje kako bi povećali procenat uspešnosti tokom proizvodnje i samim tim uvećali svoj profit.

Kako navodi portal TheVerge, BOE bi mogao da izgubi narudžbinu za preko 30 miliona ekrana za iPhone 14.

Namerna greška?

O čemu se tačno radi? Prošlog oktobra, Apple je unajmio BOE kako bi napravili ekrane za iPhone 13 seriju mobilnih uređaja. Međutim, kineska kompanije izgleda nije ispoštovala ugovor u potpunosti jer je otkriveno da su promenili širinu električnih kola na tankim film-tranzistorima koji se nalaze unutar ekrana na iPhone uređajima.

Neizvesna budućnost

Kompanija BOE se sada nalazi u situaciji da će najverovatnije izgubiti pravo za proizvodnju ekrana za iPhone 14 seriju telefona. Prema još uvek nezvaničnim informacijama, jedan od čelnika kompanije BOE otišao je u zvaničnu posetu u Kupertino, a kući se vratio bez potvrdne odluke o nastavku saradnje u proizvodnji ekrana.

13pro5.jpg

Kako kažu eksperti, Apple će najverovatnije podeliti sve narudžbine za svoje ekrana između kompanija LG Display i Samsung Display. Samsung će najverovatnije proizvoditi ekran dijagonale 6,1 inča za iPhone 14 i iPhone 14 Pro modele, dok će LG proizvoditi ekrane od 6,7 inča za iPhone14 Max i iPhone 14 Pro Max.

Danas objavljeno

50 godina Atarija

Vanja A

Hisense predstavio nove OLED televizore

Vanja A

Odbrojani dani originalnog Overwatcha – stiže Overwatch 2

Vanja A

Ostavite komentar