9. Novembra 2021.

Proglasili “narodni rat” na granici s Rusijom

Big Portal

Za stanovnike Heiheia, u severoistočnoj provinciji Hejlungdjang, vlasti su predvidele nagrade od 15.640 dolara pošto je ukupan broj slučajeva u epidemiji dostigao 240, prenosi “Gardijan”.

Prema kineskim državnim medijima, zvaničnici su pozvali ljude u tom pograničnom gradu da odmah prijave sve slučajeve ilegalnog lova, krijumčarenja životinja ili ljude koji prelaze granicu zbog pecanja i za takve informacije ponudile vrednu nagradu.

Stanovništvo je, takodje, upozoreno na stroge kazne za one koji namerno prikrivaju relevantne informacije.

Kineska zdravstvena komisija prijavila je još 62 lokalna simptomatska slučaja u ponedeljak i 43 danas, što je uz 940 slučajeva zabeleženih u najmanje 20 provincija od oktobra, najgora epidemija u zemlji od Vuhana početkom 2020.

Vlasti su posvećene strategiji “Kovid nula” i primenjuju rigorozni niz mera u “narodnom ratu” virusu i pokušajem da se on ponovo eliminiše iz zajednice.

Kako se epidemija nastavlja, zdravstveni zvaničnici su pozvali i na ubrzanje dodatnih doza vakcina i vakcinacije dece.

Vang Chinghua, glavni imunolog Kineskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti, rekao je da se ranije smatralo da deca uglavnom nisu pogodjena kovid-19, ali se situacija promenila kako je virus mutirao.

Prema “Global Tajmsu”, zdravstvene vlasti su postavile cilj da vakcinišu svu decu uzrasta od 3 do 11 godina koja ispunjavaju uslove pre kraja godine.

Nude novčanu nagradu
Kina, gde se koronavirus prvi put pojavio pre gotovo dve godine, u velikoj meri kontroliše zarazu uz pomoc´ radikalnih mera, kao što su zatvaranja granica i vakcinacija. Zemlja se suočava sa sporadičnim žarištima zaraze, posebno na severu i to od kraja oktobra. Kineske vlasti odlučno reaguju u cilju zaustavljanja širenja epidemije uoči Olimpijskih igara zakazanih u februaru.

“Da bi se što brže otkrio izvor zaraze i lanac prenošenja, potrebno je voditi narodni rat za kontrolu i prevenciju epidemije”, navele su vlasti i ponudile novčanu nagradu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare