9. Maja 2022.

Proglašene video igre koje ove godine ulaze u Kuću slavnih

Big Portal

Otkako je, u sklopu Muzeja igara u Njujorku 2015. osnovana Svetska kuća slavnih video igara, svake godine u svoj sastav uvrštava video igre koje su svojim značajem i popularnošću obeležile scenu.

Ove je godine su tu čast dobile četiri video igre – Legend of Zelda: Ocarina of Time, Ms. Pac-Man, Dance Dance Revolution i Sid Meier's Civilization.

https://twitter.com/museumofplay/status/1522232159645442053?s=20&t=u9NMWddRyt8JJAq5_bTt8Q

Kako su pojasnili prilikom objave rezultata, videoigra Ocarina of Time, osvojila je nekoliko nagrada otkako je objavljena 1998. godine. Posebno je hvaljena zbog same priče, izuzetnog 3D sveta, kompleksnih zadataka i mehanike borbe. Često se i današnji developeri video igara pozivaju upravo na ovu igru kao inspiracija za njihove aktuelne igre.

Ms. Pac-Man je nastala od originalne i svima dobro poznate igre Pac-Man, a igračima je uz nove likove pružila i sofisticiranije lavirinte, nove protivnike i izazove. Takođe se upravo Ms. Pac-Man smatra prvim široko priznatim ženskim glavnim likom u video igrama.

Dance Dance Revolution pokrenula je čitavu kategoriju muzičkih igara i otvorila vrata za hitove poput Guitar Hero i Rock Band. Od samog je početka bila izuzetno popularna u čitavom svetu, a igrali su je svi – od najmlađih do najstarijih.

Igra Civilization, Sida Mejera, jedna je od najuticajnijih simulacija i strateških igara svih vremena, ističu u Kući slavnih video igara. Zahvaljujući velikom broju mogućnosti koje igrač može da iskoristi toekom igre, Civilization je omogućio svakom igraču jedinstven doživljaj.

Inače, iz Muzeja igara, koji je pokrenuo Kuću slavnih video igara ističu kako su ovogodišnji finalisti bili i Assassin's Creed, Candy Crush Saga, Minesweeper, NBA Jam, Resident Evil, Rogue i Words with Friends.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare