Proglašena epidemija u Bijelom Polju, Beranama, Rožajama - BIGportal.ba
Region Vijesti

Proglašena epidemija u Bijelom Polju, Beranama, Rožajama

Koordinaciono tijelo za zarazne bolesti u Crnoj Gori dalo je saglasnost Ministarstvu zdravlja da proglasi epidemiju zarazne bolesti na području opština Bijelo Polje, Berane, Petnjica, Rožaje i Gusinje.

Koordinaciono tijelo danas je odlučilo da pooštri privremene epidemijske mjere na cijeloj teritoriji Crne Gore, posebno u više opština sjevernog regiona, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

U saopštenju se navodi da konstantan rast broja novootkrivenih slučajeva infekcije virusom korona na teritoriji cijele Crne Gore, sa posebno ugroženim sjevernim i centralnim regionom, i činjenica da sve veći broj oboljelih ne uspijeva pouzdano da identifikuje izvor infekcije, ukazuju na raširenu lokalnu transmisiju virusa u određenim sredinama.

Na cijeloj teritoriji Crne Gore u ugostiteljskim objektima zabranjeni su zabavno-muzički programi – koncerti, živi nastupi muzičara i grupa, nastupi di-džej izvođača i slično.

Rad ugostiteljskih objekata, uključujući i one na kupalištima i plažama, ograničen je na području Podgorice, Cetinja i opština Plužine, Šavnik, Žabljak, Nikšić, Danilovgrad, Tuzi, Kolašin i Mojkovac do 22.00 časa.

  • U južnom regionu, odnosno u svim primorskim opštinama, ostaje na snazi juče doneseno ograničenje rada ugostiteljskih objekata do 24.00 časa – dodaje se u saopštenju.

agencije

Danas objavljeno

Novi detalji o zločinu: Sačekao ga kod “Delte” i ubo, pa trčao za njim da mu presudi

M.

Peskov: Mobilizacija u Rusiji završena

M.

Pucnjava u Istočnom Novom Sarajevu, ima ranjenih

M.

Ostavite komentar