Proganjao bivšu ljubavnicu: Slao joj poruke i presretao na ulici - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Proganjao bivšu ljubavnicu: Slao joj poruke i presretao na ulici

Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru podiglo je optužnicu protiv muškarca čiji su inicijali Ž.B. zbog proganjanja B.R. sa kojom je bio u intimnoj vezi.

U optužnici se navodi da je Ž.B. od novembra 2018. do kraja 2019. godine pratio i uhodio B.R. sa kojom je prije toga bio u intimnoj vezi, nastojeći da sa njom uspostavi neželjeni kontakt i izazivajući kod nje promjene životnih navika, tjeskobu i strah za vlastitu i bezbjednost njoj bliskih lica.

On je nastojao da sa oštećenom uspostavi kontakt direktno i preko trećih lica, slao joj poruke putem mobilnog telefona i aplikacije mesindžer u kojima je tražio da se sastanu i razgovaraju, što ona nije željela.

Optuženi je oštećenu pozivao putem mobilnog telefona, presretao na ulici tražeći da razgovaraju, a kada bi odbila, prijetio je da će ostati bez posla, slao je njenom suprugu SMS poruke i njihove zajedničke fotografije, pozivao njenog maloljetnog sin i majku i slao poruke njenoj drugarici.

Optužnica Ž.B. tereti za krivično djelo proganjanje za koje je Krivičnim zakonikom Republike Srpske propisana kazna zatvora od šest mjeseci do tri godine.

Danas objavljeno

Ispred suda u Bonu ostavljena odsječena ljudska glava

M.

Prva reakcija Rusije poslije odluke Turske da podrži članstvo Finske i Švedske u NATO

M.

Dječak preminuo u automobilu, baka ga zaboravila

M.

Ostavite komentar